Alexander Novoseltsev s-a născut în Samara, Rusia și este un cunoscut ilustrator,caricaturist,  designer grafic,visual grafic editor,creator logo și freelancer Web.

În perioada 1988-1992 a urmat Școala de Artă din Samara,iar în perioada 1995-2000 a urmat Universitatea de Căi Ferate din Samara pe care a absolvit-o cu diplomă de inginer specializat în programarea  sistemului  informatic din căile ferate.În perioada 2007-2010,urmează Colegiul de Artă din Samara studiind desenul,pictura,compoziția și perspectiva.

Alexander Novoseltsev și-a început activitatea artistică ca liber profesionist , lucrând în perioada 2001-2008 mai mult în zona artei digitale,logo design, design identitate vizuală (Branding) și design grafic.

Din 2011 și până în pezent,lucrează ca ilustrator independent, caricaturist și portretist.

Artistul este preocupat să folosească tehnica tradițională în mediile digitale și să păstreze abordarea tradițională a desenului în lumea digitală.

Novoseltsev a primit comenzi de pe întregul mapamond , din Rusia până în SUA. , colaborând permanent fie cu companii locale,inclusiv cu echipa de dezvoltare a software-ului mobil din Rusia ,fie pentru diferite companii si clienți din Australia, America, Canada, Anglia. A făcut picturi  digitale pentru actorul, mentalistul și magicianul Jordan Thompson și a colaborat ,de asemenea,cu lucrările sale pentru  pagina creată  de Facebook și  dedicată celebrelor pisicuțe Oskar și Klaus. Talentul său imens l-a făcut un colaborator indispensabil pentru acest proiect,artistul aducându-și contribuția și la publicarea a două cărți pentru copii  care istorisesc  poveștile și aventurile celor două pisici atât de îndrăgite .

Multe din caricaturile sale cu celebrități din lumea artistică și politică au fost publicate în  foarte multe reviste , precum Oklahoma Humanities Magazine

din S.U.A. care i-a publicat pe copertă portretul actriței Lucille Ball, penru care a primit locul 1 în cadrul Concursului Societății de Jurnaliști Profesioniști din statul american Oklahoma.

A făcut parte ,de asemenea,din proiectul Gioconda, lucrarea sa fiind prezentată ăn cadrul Centrului Cultural Expozițional Azuqueca din Spania și apoi publicată în cartea digitală „Proiectul Gioconda”. O altă lucrare a artistului,portretul actorului georgian Kaxi Kavsadze, a făcut parte din expoziția  vernisată cu ocazia   jubileului  de 80 de ani.

Novoseltsev este membru a rețelele virtuale wittygraphy.com și caricaturama showdown 3000, în care caricaturile sale s-au clasat , periodic,pe pimele locuri.