Ali Fuat Süer s-a născut în data de 27 iulie 1951 și este un pictor, grafician și caricaturist turc.
În 1977 a absolvit Institutul de Arte din cadrul Universității Gazi din Ankara,secția pictură,având ca profesori pe renumiții artiști plastici turci Nevzat AKORAL, Mürșide İÇMELİ, Hayati MİSMAN, Nevide GÖKAYDIN, Zahit BÜYÜKİȘLEYEN și Remzi SAVAȘ. În 1977, a primit premiul special al Societății Jurnaliștilor din Istanbul la Concursul de Caricatură „Nastratin Hogea” de la Aksehir. În același an, a participat la expoziția de caricatură turcă contemporană la Paris, sub egida UNESCO.
A studiat scenografia și managementul producției de film la Centrul de Film și Radio-Televiziune (F.R.T.M.) din Ankara unde a și lucrat pentru o perioadă scurtă de timp. Împreună cu Önder ȘENYAPILI a prezentat la un radio privat o serie de emisiuni cu denumirea „Arta ca un mod de viață”.
Artistul a avut de-a lungul timpului o activitate publicistică bogată,publicând grafică și caricaturi în ziare și reviste din Turcia.S-a ocupat,de asemenea, de secretariatul tehnic (tehnoredactare ) a unor publicații umoristice din Ankara.
A vernisat trei expoziții personale de caricatură și a realizat multe interviuri la radio și televiziune cu personalități din lumea  caricaturii.
De menționat că artistul a expus lucrările sale pe simezele a numeroase expoziții de pictură, în 2003 participând și la o expoziție colectivă de linogravură împreună cu alți cinci artiști.
Ali Fuat Süer s-a retras oficial din lumea artei în 2005,dar lucrează în continuare pictură, grafică și caricatură în propriul său atelier din Ankara.