Filiala din Arad a UAP vă invită la vernisajul expoziției personale de pictură și la lansarea albumului Nicolae Popa- ”Punctul pe linie”.

Vă așteptăm în ziua de joi, 2 august 2018, orele 18, la Galeria Delta din Arad.

 

 

Pictorului arădean Nicolae “Laurian” Popa, absolvent al Academiei de Artă “Nicolae Grigorescu” din București promoția 1994, clasa profesorului Ion Sălișteanu.

Laurian Popa trăieşte şi lucrează în Arad, ca artist şi scenograf de teatru.

Artistul este cunoscut ca pictor de talent înca din activitatea premergătoare atestatului instituției de specialitate prin participarea sa la expoziții de grup și personale organizate cu diferite ocazii în Bucuresti și Arad, lucrarile lui fiind achiziționate în colecții particulare din Germania, Franța, Italia, Austria, Elveția, S.U.A., Canada, Japonia, etc. Participă frecvent la Expoziții Republicane, Bienale de desen și pictură, Expoziții Municipale.

Matricea spirituala a picturilor realizate de Nicolae “Laurian” Popa trebuie căutată atât în zona sacralității românești cât și în cea a simbolurilor sacre provenind din alte culturi prin aceasta reușind ridicarea lor pe un nou filon al cunoașterii. Renunțând la efecte facile și false interpretări, autorul încearcă definirea în propria-i operă a arhetipului general valabil care transcede universalitatea.

Prin folosirea ca noutate în pictura sa a Pointilismului, tuşele fiind modelate din puncte pe suport colorat ,Nicolae Popa obţine astfel o exprimare plastică proprie, printr-un deosebit simţ al degradeurilor.