Art Molero, (Arturo J. Molero Cabanes) s-a născut pe 17 iunie 1972 în orașul Jaén din Spania.

După absolvirea bacalaureatului, a făcut studii în domeniul tehnicilor administrative și comerciale, calificându-se ca specialist în contabilitatea și informatica de gestiune, în asamblarea și repararea calculatoarelor, precum și în design grafic.

A avut o mulțime de locuri de muncă ,de la băiat de depozit, comerciant, înregistrator de date, clasificator de corespondență,și până la funcționar și asistent administrativ. În prezent, este lucrător poștal în serviciul public.

Încă din copilărie, artistul a încercat să-și găsească locul în lumea cernelei și hârtiei, mai ales în domeniul umorului grafic.

Mai târziu,încercând să dea frâu liber preocupărilor sale artistice, Molero a experimentat o mulțime de genuri artistice.În adolescență, a fost unul dintre primii artiști de breakdance și de graffiti care au apărut pe străzile din Jaén.Au urmat apoi incursiuni timide în lumea teatrului, filmului și radioului ca scenarist, actor de comedie și gazdă a programului „Muévelo non-stop”, de la radio Cadena 40 Principales.

Autodidact, Morero s-a simțit atras  de desenul satiric, caricatură ,benzi desenate,dar și de ilustrație. Vinietele și ilustrațiile sale au apărut în toate tipurile de media (broșuri de publicitate, tricouri, fanzine, cataloage de expoziții și publicații profesionale).Desenele și caricaturile sale au fost publicate în ziare și reviste, precum Jaén e Ideal, Anuarul provinciei Jaén, revista germană EINS sau cele spaniole Guiándote, El Batracio Amarillo, El Pequeño Batracio , Vignette 6, Toons Killer, etc.

În 2011, Editura Granada El Batracio Amarillo, specializată în umorul grafic, i-a publicat prima monografie „Galería de Art”.

În prezent, artistul continuă să publice în revista El Batracio Amarillo și în Diario Jaén.

Art Morero a fost membru al Asociației Profesionale a Iustratorilor din Madrid. În prezent este membru al filialei spaniole FECO (The Federation of Cartoonists Organisations) și Tebeosfera – un jurnal electronic în limba spaniolă dedicat studiului mass-mediei legat de cultura populară grafică din Spania, inclusiv caricatură, benzi desenate , ilustrații , cinema.

Molero a fost secretar al Asociației Culturale Viñeta 6 care reunește caricaturiști din provincia Jaén-Spania,din 1999 până în 2002 și președinte al acesteia, din 2009 până în 2013.

Asociația Culturală Viñeta 6 dă viață unor personaje reale și imaginare de aproape 25 de ani. Compusă, în cea mai mare parte, din caricaturiști, asociația publică în fiecare an o revistă care este distribuită gratuit la nivel național. În plus, organizează ateliere, expoziții, discuții și întâlniri cu profesioniști din lumea caricaturii.

Art Molero a expus lucrările sale la multe expoziții și saloane internaționale de caricatură, în țări cum ar fi  China, Italia, Germania, Belgia, Franța, Portugalia, Grecia, Columbia și Egipt,România și Brazilia.

PREMII:

2008 – Premiul I la Concursul Internațional de Umor Gráfico Caracolero” (Lleida,Spain)

2013 – Premiul special „Museo de la Villa de Veas” la Al II-lea Concurs Iberic de Umor Grafic „Lorenzo Goñi” (Beas de Segura,Spania)

2014 – Premiul special ” Museo de Humor Gráfico” la Al III-lea Concurs Iberic de Umor Grafic „Lorenzo Goñi”,(Beas de Segura,Spania)

2016 – Premiul special al juriului pentru originalitate la „Festivalul Internațional de Portrete de la Casa Caragiale”,România

2016 – Premiul special „Anís Castillo de Jaén” la Al IV-lea Concurs Iberic de Umor Grafic „Lorenzo Goñi” (Beas de Segura,Spania)