CRISTIAN MIHĂILESCU s-a născut pe 6 ianuarie 1949 în Ploieşti, unde a urmat Liceul ” I.L. Caragiale”pe care l-a absolvit   în 1966.S-a înscris,apoi, la Facultatea de Mașini și Utilaje pentru Construcții din București, pe care a absolvit-o în 1971.  Ca tânâr inginer, a fost repartizat în Bucuresti, la CCCF-Șantierul 11 Poduri CF. ,unde a lucrat 3 ani,specializându-se pe utilajele de forat și făcut piloni.În  1974 se angajează ca inginer proiectant la Atelierul de Proiectare a Uzinei Republica.După 17 ani  de planșetă,timp în care a fost avansat până  la funcția de șef de colectiv ,Mihăilescu  a fost pus in situația de a da oamenii afară,lucru pe care nu l-a acceptat ,mutându-se la secția de  Țevi Sudate. Între timp,situația economică a fabricii s-a deteriorat tot mai mult ,astfel încât,în 1991 a fost nevoit să-și încheie cariera de inginer.

În studenție, a fost co-optat în colectivul redacțional al revistei Institutului de Construcții – AMFION, artistul debutând aici  în cariera de caricaturist,alături de doi viitori caricaturisti profesionisti Sorin Postolache și Mihai Pinzaru-PIM. Dupa terminarea facultații a luat o  pauza în domeniul caricaturii pâna în 1978, când a debutat în URZICA ,considerată de mulți nava amiral a caricaturii românești.Au urmat alte apariții pe scena graficii satirice ,mai întâi  la un Salon de Caricatură  din București și mai apoi  în toate publicațiile de profil din România anilor 1970-1980 ( „Munca”, „Scinteia Tineretului”, „Luceafarul” etc.) De remarcat ,caricaturile sale făcute pentru rubrica ”Racul” din  revista ”Flacăra” coordonată de Sorin Postolache şi Ion Predoşanu şi din revista ”Flacăra-Rebus” unde criticul de artă, de atunci, Tudor Octavian, promova caricatura ,atunci,ca artă periferică.

În explozia  jurnalistică ce-a urmat anului 1989,Cristian Mihăilescu a devenit  o prezență constantă în presa post-revoluționară,urmându-și talentul și dorința de analiză politică prin intermediul caricaturii de presă politice.A fost o perioadă în care artistul a muncit pe brânci, la un moment dat reușind să facă față la opt ziare. Noaptea desena și ziua trudea opt ore la uzină ,ca  apoi să  plece cu mașina făcând  turul redacțiilor pentru a-și plasa  lucrările.

Caricaturile sale,pline de umor acid,percutant, i-au creat rapid notorietate,astfel încât,în toamna lui ‘ 91, intr-un atelier de tehno-redactare, a fost racolat de Victor Gugui, patronul săptămânalului independent ”Baricada”care i-a propus să lucreze ca redactor,devenind în 1992 secretar de redacţie şi apoi secretar-general de redacţie,fiind totodată și caricaturistul-editorialist al publicației.La ”Baricada” artistul și-a făcut ucenicia, învățând cum se face o revistă, ce înseamnă tehnoredactarea pe computer și cum se lucrează cu oamenii de presă. A urmat o nouă etapă ,la  ziarul ”Ultima Soluție”- primul ziar facut în stil occidental dar cu o existență efemeră și apoi la ”Ziua”,unde a făcut de toate: SGR, caricaturist, director economic, femeie de serviciu… Dupa 4 ani de ”Ziua”, a urmat  revista ”Privirea”.

Au urmat apoi”Curentul”,”Monitorul de București”,”Ultimul Cuvânt”,”Zig-Zag”,”Ziua”,”Expres”,”Expres Magazin”, ”România Liberă”,”Evenimentul Zilei”,”Ora”, Libertatea, Românul, Independentul, Meridian, Infractorul, Poliţia Română, Economistul, etc.Din 2002 se stabileşte în redacţia ziarului ”Adevărul” unde se axează doar pe activitatea de caricaturist de presă, iar, apoi, din 2005, la ”Gândul”, unde i-au apărut peste 3.500 de „gânduri rele” la rubrica permanentă zilnică ”Gândul Rău”…

În 2011, munca extenuantă, cu nopți nedormite,cu stresul permanent pe care i l-au provocat închiderile de  ediție, și-a făcut efectul,artistul fiind nevoit să se pensioneze pe caz de boală,având probleme cardiace.Continuă,însă,să publice caricaturi, una pe zi la ziarul ”Gandul”,în ediția on-line de data aceasta,pentru rubrica zilnică permanentă  ”Gândul meu” și  una pe săptămână în revista ”Profitul  Agricol” .Din 2013,artistul a ieșit definitiv  la pensie, continuându-și colaborările la aceste publicații.

Cu o activitate  de peste 50 de ani în domeniul presei,Cristian Mihăilescu a publicat peste 10.000 de caricaturi în media națională  și internațională,având și o intensă participare la expoziții din Romania și din afara ei.