Adrian Teal  (n.1974) este un ilustrator, caricaturist,istoric și scriitor englez.

În copilărie,a fost un vizitator frecvent al atelierului ”ITI Spitting Image”, un spectacol  satiric de marionete prezentat la televiziune din 1984 până în 1996.Aici a învățat meșteșugul caricaturii de la caricaturistul principal, cu permisiunea amabilă a creatorilor emisiunii, Roger Law, Peter Fluck și John Lloyd, un adevărat guru al emisiunilor  de satiră și umor de la  televiziunile britanice,cunoscut pentru spectacolele de comedie iconice, precum Not the Nine O´Clock News, Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Blackadder și QI.

După  o tentativă de a urma studii universitare, a devenit freelancer pentru diverși clienți – inclusiv Madness ,Mercedes Benz, UBS, The comedy club Jongleurs, și Anglia TV – înainte de a deveni  caricaturist cu normă întreagă în 1996,când a început să lucreze într-un  atelier din  Northamptonshire. În plus, a desenat caricaturi obișnuite pentru History Today și a scris despre satira din secolul al XVIII-lea pentru această revistă.

La început, s-a concentrat în principal pe munca pentru clienți comerciali, cum ar fi UBS, Jongleurs, și Anglia TV și chiar a creat o linie de ornamente de grădină sculptate, caricaturi ale celebrităților, care s-au  bucurat de o scurtă vogă.

Începând  cu 2001, a început să facă caricaturii politice pentru publicații precum The Sunday Telegraph, The Sun, The Scotsman, Scotland on Sunday , Tribune, The Sunday People, The Times Educational Supplement, TimeOut și The Daily Mail. Artistul produce caricature pentru History Today

În 2007, șansa a făcut ca Adrian să-l întâlnească din nou pe John Lloyd, scriind împreună materiale pentru Anuarele QI (prescurtare pentru Quite Interesting,un show  al televiziunii britanice ,creat și co-produs de John Lloyd).Adrian a realizat ,de asemenea,o copertă și a scris / ilustrat povestiri istorice pentru Anuarele QI..

Începând cu 2009, Adrian a finanțat, studiat,a scris și a ilustrat cartea The Gin Lane Gazette, o poveste jurnalistică având ca subiect un tabloid fictiv din Georgia , folosind evenimente și figuri din viața reală. Rezultatul este extrem de amuzant, artistul descriindu-l  drept „o versiune a secolului al XVIII-lea a revistei Heat”, plină de personalități excentrice,dintr-o epocă a scandalurilor, a bârfelor și a comportamrntului rău famat…  toate fiind  povești adevărate.”

Cartea fost publicată de editura independentă Unbound în 2013,Adrian făcând referințe la evenimente și locații. cum ar fi festivalurile literare Hay și Chiswick; Universitatea Oxford; și instituțiile londoneze Dr. Johnson’s House, Handel House House, Benjamin Franklin și Bart’s Patology Museum. El a fost, de asemenea, concurent la competiția de renume internațional ”ArtPrize” din SUA, în care a prezentat o pictură caricatură de șase metri lungime despre istoria celor mai cunoscute embleme ale Americii.

În legătură cu opera sa de caricatură, Adrian a apărut  pe mai multe canale TV britanice, precum BBC1, Channel 5 și Sky One, și a fost intervievat la BBC Radio 4 și la radio local BBC. Artistul a contribuit cu ilustrații și materiale pe YouTube la serialul   Under the Knife , care aruncă o privire plină de umor asupra trecutului nostru medical prin combinarea documentarului tradițional cu animația CG și operele de artă

Adrian face bloguri pentru Huffington Post și a scris pentru publicații precum The Lancet, The Erotic Review și History Today. În prezent, Adrian este un consultant pentru caricatură în viitorul  spectacol de comedie BBC2.De asemenea,a  produs lucrări de artă – de la proiecte de ilustrații de Crăciun,până la ilustrații publicitare – pentru clienți, cum ar fi Jongleurs, UBS, Anglia TV și Talkback.                                                                                                                                                                                                                                                         Artistul  a fost graficianul  șef  pentru  caricaturile  celebrităților  3D în cadrul  premiului Big Heads, care a fost lansat pentru prima dată pe ITV1 în aprilie 2017.