Ahmed Samir FARID (născut la  30 septembrie 1969 în Cairo,Egipt) este un cunoscut și apreciat caricaturist egiptean.În 1990 artistul a obținut o diplomă de licență în economie și științe politice  la Universitatea din Cairo.

Ambițios,ingenios  , inventiv,  uneori timid ,alteori  impulsiv și îndrăzneț, Ahmed Samir FARID s-a alăturat companiei EgyptAir Airlines începând din 1998 și  din 1 iulie 2015 și  până în prezent este ofițer șef de trafic aerian la EgyptAir Airlines.Din 2014 este membru al Consiliului de Administrație al companiei EgyptAir Airlines și lucrează ca planificator de marfă de aeronave în Centrul de operațiuni integrate.

A început să-și publice caricaturile în 2006 și, de atunci, a participat la multe competiții naționale și internaționale și a câștigat numeroase premii,din care amintim  Premiul I ”Andaluzia culturală” (Egipt 2012),Premiul III al Librăriei de carte  ”Kotobgia” (Egipt 2014), Premiul III al Cafenelei  culturale ”Harafeesh” din Cairo (Egipt 2015-2016-2017).

Artistul a participat, de asemenea, la multe expoziții în diferite țări, inclusiv Egipt, Ungaria, Franța, Japonia, Turcia, Kuweit, India, Cuba, Palestina, Iran, Belgia și altele.

FARID a fost caricaturistul revistei EGYPTAIR (de tranzit) timp de 6 ani și, de asemenea,este artistul care  a făcut parte, permanent , din  echipa de lucru implicată în organizarea  întâlnirilor internaționale  pentru caricatură din Egipt ,începând din 2014 și până în prezent. În plus, a înființat academia artiștilor caricaturiști în mediul on-line  și a înființat mai multe ateliere de lucru pentru predarea  caricaturii  împreună cu sindicatu de la EGYPTAIR (2014, 2015 și 2017).

Este membru al Asociației egiptene pentru Caricatură și, de asemenea, membru al FECO (Federația organizațiilor de caricaturiști ) din Egipt, toate desenele fiind publicate pe social media, precum Magazinul internațional online fena miza (Turcia) Birkitapbindos (Turcia) Cartoon Brazilia, toons mag și site-ul toonpool, și nu în ultimul rând, a călătorit în Brazilia , în perioada iulie-august  2019 ,pentru a participa la organizarea festivalului de artă egipteană din São Paulo, împreună cu trei artiști egipteni de pe diferite continente pentru a fi un artist reprezentant al Africii în caricatură.De menționat că, în aceeași perioadă,  5 lucrări ale artistului  au fost expuse în celebra galerie ”Saphira & Ventura Gallery” din São Paulo.

Ca hobby-uri,artistul a îndrăgit sportul ,în mod special  fotbalul, jucând pentru cluburile Al-Ahly, Flying și Sun, și handbalul  ,pe care l-a practicat ca jucător  la Al-Shams Club.