Alexei Talimonov , născut în 28 martie 1947  în Ucraina, este un caricaturist și ilustrator ucrainean   de succes.

Alexei a absolvit Institutul Poligrafic ”Ivan Feodorov” din Lvov,unica instituție  a învățământului superior din Ucraina care  pregătește specialiști pentru editarea, tipărirea și comercializarea cărților.Imediat după absolviire,a lucrat în Rusia, la început ca inginer și mai târziu ca director al  marelui combinat poligrafic”Lev Tolstoi” din  Tula , capitala regiunii Arkhangelsk.În 1994 a mers în Marea Britanie pentru un tratament medical de lungă durată,de care a beneficiat  fiica sa.În 2013, s-a întors în Rusia,stabilindu-se în orașul Tula.

A început să publice caricatură în 1978, în Rusia. și de atunci i-au fost lansate 4 albume de caricature în Rusia, Ucraina, Marea Britanie, precum și mai multe cărți cu ilustrațiile sale.

Pînă în prezent,artistul a publicat peste 10.000 de caricaturi în ziare și reviste din Rusia, Ucraina, Anglia, Italia, SUA,Germania, China, Iran, Canadași în alte multe țări.
Printre publicațiile periodice ale Rusiei și Marii Britanii,care i-au publicat caricaturile se numără  „Izvestia”, „Munca”, ” Literaturnaia Gazeta „, „Crocodil”, „The Lancet”, „New Statesman”, „Oldie”, „The Spectator”. ”The Prospect”, ”Musical Opinion”, ”Music Teacher”, ”Piano”, ”Writers”, ”Forum”, ”Yoga and Health”, ”Namaste” și multe altele.

Alexey Talimonov a participat în mod constant la expoziții internaționale și la concursuri de caricatură. În 1994, pentru contribuția sa la dezvoltarea culturii și artei din Rusia și și din alte țări ale CSI, a primit Premiul Internațional ”Goncharov – Patronul Artelor.

Artistul este membru al Clubului Britanic de Caricatură și membru  al Federației Europene a Caricaturiștilor.