Asier Sanz Nieto (născut în Bilbao în 1969). este un caricaturist ,ilustrator și autor de benzi desenate spaniol.Artistul se definește ca fiind „o ființă umană care are norocul de a fi din Bilbao și care  provoacă râsul”…

Asier a început să publice lucrări în ziarul ”Bilbao”, revista ”Athletic”, ”Deia”, ”ETB”, ”TVE”, ”Mundo Deportivo”.Mai târziu,lucrările sale au fost publicate de  ziarele ”Qué Nervion”, ”Noticias de Gipuzkoa”, revistele Tapas și  ”El país Semanal y BAO”… Asier este autorul a mai multor cărți de  ilustrații, cum ar fi cea care poartă titlul „Athletic, karajo”,pentru care a făcut benzi desenate  înainte și după meciuri ,în sezonul de fotbal 2011-2012 când  Athletico era antrenat de „El Loco” Bielsa.     În 1999 a părăsit destinația sa de agrement pentru a se alătura ilustratorilor profesioniști conduși de Javier Gamboa . Ca urmare a acestei relații, a publicat benzi desenate zilnice în ”Diario 16” ,”Diario Metro”, El Jueves, Mercado de Dinero, Qué-Nervión, Onda Vasca, Orgullo y Satisfacción, 20Minutos, Bilbao și Bilbao Pocket.   colaborând în fiecare zi de joi cu  ”Deia”, ”Money Market” , campanii publicitare creative etc. ”

Asier Sanz Nieto a primit multe premii pentru caricaturile sale sub formă de colaje.În 2018 ,artistul a primit un premiu de popularitate la ediţia a 29-a a Bienalei Internaţionale de Umor în Artă de la Tolentino,Italia, portretizându-l pe liderul american sub formă de sandviş. Artistul a avut nevoie de trei ore ca să-l înfăţişeze pe cel mai puternic om al planetei cu ajutorul alimentelor.