Brandan Eugene  Reynolds (născut în Cape Town pe 4 iulie  1970) este cel unul dintre cei mai importanți caricaturiști din Africa de Sud.

Brandon a crescut la Lansdowne și Athlone, aproape de Cape Flats. Părinții săi l-au încurajat să desenese încă de la o vârstă fragedă, colectând stive de hârtie uzată și lăsându-l să deseneze pe spatele cărților poștale de felicitare, ambalaje de țigări și cutii de chibrituri. În timp ce lucuia cu bunicii săi materni în Bridgetown, pe când avea vreo opt ani, a descoperit o carte de caricatură a caricaturistului britanic Giles și de atunci a rămas înfrăgostit de arta caricaturii.

Brandan a urmat liceul ”St. Columba” din Athlone, Cape Town și apoi arta plastică la ”Michaelis Scool of Fine Art” în 1988, iar apoi la ”Ruth Prowse Art School” din Woodstock,Cape Town, în 1991.

După un stagiu în firme de design și publicitate,începând cu anul 1995, artistul a publicat caricaturi în săptămânalul „Cape Argus” d, iar în 1997 i s-a acordat o rubrică  săptămânală permanent.În același an, Brandan a devenit ilustrator și grafician full-time la ziarul ”Personal Finance”. În 2000, Brandan și soția sa Rose-Anne s-au mutat în SUA timp de doi ani; unde a fost angajat ca artist grafic la ”The Atlanta Journal Constitution”, realizând ilustrații de copertă pentru o publicațienumită „Creative Loafing”.

La întoarcerea lor în Africa de Sud în 2002, Brandan a fost angajat de „Business Day” în calitate de caricaturist editorialist . Pregătirea  de  grafician al lui Brandan i-a oferit instrumentele pentru a deveni un pionier al redării digitale în rândul desenatorilor din țara sa .      ă

Stilul său unic și dispozitivele sale extraordinare l-au făcut unul dintre cei mai originali și prolifici caricaturiști editoriali din Africa de Sud, oferind spre publicare sute de caricaturi pentru”Business Day” (din octombrie 2002), ”The Sunday Independent” și ”Sunday Tribune”) a publicat aici până în 2017), ziarul de duminică în limba africană ”Rapport”( a publicat aici caricaturi până în 2018), ”The Weekend Argus” și ”The Weekender”( desființat recent). Lucrările sale  sunt  prezente în colecția „Best of 2009”, „NO DOKE JOKE!” și în colecția 2010 „JUST FOR KICKS!”.

În 2013,artistul a primit premiul  ”Jurnalism Award for Editorial Cartooning”din partea ”Bancii Standard” din Africa de Sud .Brandan este  membru al Organozației internaționale  Cartooning For Peace și este, de asemenea, membru al CartoonMovement.       Brandan, Rose-Anne și copiii lor Kai și Ella locuiesc în Cape Town.