Camila de la Fuente Sandner, cunoscută cu numele de artist CamdelaFu, este o jurnalistă venezueleană care locuiește în Mexic, după ce a primit o bursă pentru performanțele sale academice în calitate de studentă în  jurnalism la Universitatea ”Monte Avila” din Caracas.  În acea perioadă, artista s-a implicat în Mișcarea Studenților care a condus la majoritatea protestelor stradale și care au fost reprimate violent de regim, cu sute de protestatari uciși, răniți și închiși. În 2014, a emigrat în Mexic pentru oportunități de muncă, precum și pentru siguranța personală. Camila s-a dedicat caricaturii politice și sociale, ilustrației, animației și picturii.Ea este recunoscută pentru utilizarea caricaturilor politice animate (gif) ca formă de expresie, pe lângă publicarea caricaturile sale  editoriale curente .

Camila a lucrat pentru portalul de știri ”KonZapata.com”, de luni până vineri. De asemenea, a colaborat,printre altele, la revista ”Vice-versa”, ”Rolling Stone México”, ”El Universal México” cu caricaturi,ilustrații și cu articole de opinie și cronici literare.
Directorul portalului ”KonZapata.com”, Juan Carlos Zapata, a contactat-o ​​pe Camila prin Oscar Medina, un prieten comun al producătorului de emisiuni radio Luis Carreño, alături de care artista a lucrat la la emisiunea radio „Se Acabó lo que se daba” („Ceea ce s-a terminat”)  difuzată de ”Hot 94.1 FM CENTER” din Caracas.     Mai târziu,artista a studiat jurnalismul la Universitatea ”Anáhuac Norte de México”,din capitala statului Mexic,Mexico City.

Preocuparea ei de a investiga, de a scrie și de a desena a determinat-o să creeze ”CamdelaFu News”, unde va publica articole referitoare  la știri și articole de opinie. În acest spațiu de media, artista va publica, printre altele, comunicate de presă, videoclipuri, fotografii, caricaturi etc. Aliații credincioși ai acestui spațiu nu sunt nici mai mult, nici mai puțin decât adevărul și libertatea de exprimare, ambii în pericol de dispariție, în special în America Latină de azi.

În prezent artista locuiește în Mexico City și conduce  ”Cartónclub ” (Agenția  artiștilor caricaturiști din America Latină”). Ea coordonează programul educațional „Atragerea păcii și democrației” inițiat de  organizația internațională Cartooning For Peace ,în închisorile și școlile din Mexic, motiv pentru care în 2018 a fost invitată împreună cu mai mulți colegi la sediul UNESCO să vorbească despre activitatea lor în America Latină. În 2016, artista s-a clasat pe locul 3 în cadrul  Premiului Național de caricatură ”El Universal” la categoria animație. În 2018, Camila a fost finalistă la prima bienală de ilustrație a Mexicului.