Dany Duel (cu  numele adevărat Ricardo Daniel Douelle) s-a născut pe 5 mai 1957 în Argentina. Este ilustrator, umorist grafic, artist plastic și profesor de desen. Locuiește și lucrează în orașul Tres Arroyos, provincia Buenos Aires.

Referitor la  gusturile sale artistice, artistul ne oferă o lungă listă de autori: „L-am admirat Walt Disney și, poate mai mari ca el,desenatorii care au lucrat pentru el (Carl Barks și Al Taliaferro). Apoi,de asemenea,pe Mordillo, Bosc, Sempé … dar trebuie să spun că cei care m-au influențat cel mai mult au fost Eduardo Ferro și Carlos Garaycochea ».

Din 1975 Dany Duel a publicat în diverse medii grafice din Buenos Aires, Primele sale lucrări profesioniste au fost în domeniul umorului grafic,artistul  publicând în revistele săptămânale ”Patoruzú” și ”Cartea de Aur a lui Patoruzú”. De-a lungul timpului și-a exersat profesia de umorist în mai multe reviste ,precum Para Ti, El Gráfico, Libro Elegido,Billiken-Video y Billiken semanal (toate la editura Atlántida); Nocturno, Jocker y Vivir (la editura Abril); Antena (editura Julio Korn); El Libro Gordo de Petete (Producciones García Ferré); Humor Registrado, SexHumor, SuperHumor y Humi (la editura de La Urraca); El Ojo Sagaz, Juegos și Quijote (la  editura De Mente).

Unele dintre aceste lucrări au fost reproduse în cartea Sabor a Duel, din Colecția Marilor Umoristi din Argentina (Buenos Aires, Hyspamérica, 1989).

De asemenea, artistul  a ilustrat mai multe cărți:Peligro Familia de Santiago Varela (editura De La Flor); La nena de las estampitas de Iris Rivera (editura  Colihue, colecția El Pajarito Remendado); „Sabor a Duel” în  Colecția Grandes Humoristas Argentinos( Editura  Hyspamérica),Jugar con Borges de Jaime Poniachik, Cinegrama și Situaciones problemáticas 1 și 2 (Ed. De Mente), printre altele.

A obținut mai multe premii pentru lucrările sale, precum premiile celei de-a 9-a și a 11-a ediții a Festivalului Internațional de Artă Grafică-Umoristică itinerantă „Museo Humour Art”,de  la Roma, Italia (2006 și 2008); și Premiul I la prima expoziție națională de umor grafic, care a avut loc la Pérez, Santa Fe, Argentina (2007). De asemenea, a expus, printre altele, în Salonul caricaturii  de presă din Saint-Just-Le-Martel, Franța.

În prezent colaborează în revistele Billiken și Caras y Caretas și ln publicațiile editurii De Mente. În același timp, își conduce propria școală de artă în orașul Buenos Aires din Tres Arroyos și realizează o caricatură zilnică în ziarul La Voz del Pueblo, în orașul menționat anterior.