David Rowe s-a născut în Olanda în 1968 și s-a stabilit în Canberra,capitala  Australiei,la vârsta de patru ani. De când era copil, Rowe era îndrăgostit de cărțile de desene animate pe care tatăl său le uita mereu  pe bancheta din spate a  Volkswagen-ului său. „Părinții mei m-au încurajat mereu să desenez, asta-i tot ce am făcut. Mi-a plăcut caricatura și am realizat repede cine au fost politicienii [australieni] de la o vârstă fragedă”.

A continuat să deseneze în perioada cât era elev și mai apoi, la ”Colegiul St. Edmund” din Canberra.După absolvirea colegiului s-a înscris la Facultatea de Economie a Universității din Canberra,dar mai apoi s-a transferat la Facultatea de Arte studiind design-ul grafic și istoria artei.

După  absolvire ,în anii ’80,a lucrat în calitate de caricaturist editorialist la ziarul ”Canberra Times”,fiind influențat de stilul caricaturiștilor australieni  Pickering și Pryor.După o scurtă perioadă de timp petrecută la Londra, în care a făcut caricaturi și ilustrații  pentru publicațiile ”Formaula 1”, ”Times Literary Supplement”, „Time Out”,artistul se reîntoarce în Australia,  mutându-se la Sydney pentru a lucra la ziarul ”Fairfax”. Timp de peste douăzeci și cinci de ani, caricaturile  și benzile sale desenate au apărut în revista australiană ”Financial Review” în coloana ”Chanticleer”,precum și în alte publicații ale trustului de presă ”Fairfax.”

Artistul  apare cu regularitate în antologia  anuală „Cele mai bune caricaturi de presă din Australia” editată de Russ Radcliffe.El este, de asemenea, bine reprezentat cu lucrări în Muzeului Național al Australiei.

Este deținătorul Pemiului ”Behind The Lines ” pentru cel mai bun caricaturist australian de presă al anului 2013 ( motivația juriului :”lucrează în mod consecvent, inteligent, profund, atent și unic”),același premiu obținându-l și  în

anul 2017.În 2015 are o expoziție personală de caricatură la Sidney și tot în același an i-a apărut albumul de caricaturi intitulat ”Coloring Mindless”.

Odată cu trecerea timpului,instrumentele pe care le-a folosit Rowe pentru a-și crea caricaturile s-au schimbat și ele. La începuturile sale artistul  obișnuia să deseneze cu un creion pe o hârtie de calitate din Germania. „Prin anii ’90 am pus capăt desenelor în creion  și  m-am profilat  pe acuarelă” își amintește artistul. Rowe lucrează parțial de la domiciliu , scanându-și desenele sale ,ca mai apoi să le finiseze în Photoshop. Una dintre influențele artistice și satirice ale lui Rowe a fost regretatul Ronald Searle, cunoscut artist și caricaturist satiric britanic. La fel ca Searle, caricaturile lui Rowe sunt ca niște picturi, fiind pline de culoare și acoperind  întregul cadru. Imaginile care crează emoție și expresiile personajelor sale sunt voit  exagerate. Atitudinea îndrăzneață și „intimă” a caricaturilor lui Rowe sugerează că ai în față   un  artist curajos, provocator, incisiv,pentru ca  în particular, Rowe să fie un tip jovial, modest și grijuliu,fără vreo urmă de patimă șau încrâncenare.