Fadi Abou Hassan (FadiToOn) este un caricaturist politic premiat și publicat pe scară largă. A trăit ca refugiat în Siria până la revolta din 2011, iar din 2013 locuiește în Norvegia , unde a găsit liniște  și înțelegere pentru activitatea sa artistică.

Fadi este cunoscut pentru numeroasele sale caricaturi cu teme care  abordează libertatea de exprimare, democrația, drepturile omului, sărăcia, războiul, schimbările climatice, drepturile femeilor și multe alte subiecte critice. El comentează viața de zi cu zi și evenimentele politice din Siria și Orientul Mijlociu și mai pe larg despre criza refugiaților, rasismul, războiul, discursul de ură și media socială.

Fadi este cunoscut pentru critica sa foarte dură față de elita politică din Siria.

Imaginile pot vorbi atunci când uneori cuvintele dau greș; ele provoacă gândirea și  nasc întrebări. Caricatura este un instrument de inteligență, este o resursă pentru a aborda atitudinile umane care ne afectează pe toți, fiind un apel de trezire al atenției, un avertisment.

Din aceste motive, caricaturile pot fi arme puternice pentru critica îmbolnăvirii societății și a ipocriziei politice.

Caricaturile lui Fadi nu numai că exprimă opinii politice, ci  și mâhnire ,mânie  și revoltă.

Fadi este din țara apatrină a Palestinei, unde oamenii devin refugiați odată ce se nasc. Ca refugiat, Fadi a trăit câțiva ani în Siria. Deși Primăvara Arabă a rupt tăcerea fricii în rândul oamenilor, mulți au plătit un preț ridicat pentru libertatea de a vorbi. Pentru caricaturile sale, Fadi a fost închis, intimidat și torturat, fugind din regimul lui Assad în 2011.

În prezent locuiește în Norvegia ca scriitor invitat și aflat sub protecția The International Cities of Refuge Network (ICORN), o organizație independentă de orașe și regiuni care oferă adăpost scriitorilor, jurnaliștilor și artiștilor cu risc de persecuție, cu scopul de a promova libertatea de exprimare și de  PEN International din Norvegia, o asociație globală de scriitori, fondată în 1921, pentru a face campanie pentru libertatea de exprimare și pentru a susține literatura ca forță a culturii mondiale.

Caricaturile sale au fost publicate în diverse reviste tipărite, inclusiv și online,precum Al-Quds (Ierusalim), Al-Arabi (Londra / Marea Britanie), The New Arab (Londra / Marea Britanie), Alroya (Muscat / Oman), Al-Seyassah (Kuweit) și în ziare și reviste norvegiene și daneze: ziarul AMTA (Norvegia), revista SAMORA (Norvegia), revista NUMER (Norvegia), Samtiden (Norvegia) și revista SPOT (Danemarca), Revista internațională de curierat (Paris / Franța),ziarul Le Monde (Paris) / Franța), revista New Internationalist (Amesterdam /Olanda), Aljazeera.net (Qatar), web-ul Amnesty International (Danemarca), Toon pool (Germania). De asemenea, își publică caricaturile online, pe pagina web Cartoon Movement (Amesterdam / Olanda ), pe pagina web Cartooning for Peace (Paris / Franța), pe pagina de Facebook Norsk Pen (Oslo ,Norvegia).

FaditoOn este și redactor-șef al Cartoon Home Network International.Este membru al partidului Good Humor Party (P.D.H) / din Polonia și membru al organizației internaționale Cartooning for Peace / Paris, Franța.

Artistul a fost organizatorul Expoziției Internaționale de Caricatură „Copii în război” Norvegia 2015,,împreună cu  Arifur Rahman din Bangladesh și el refugiat în Norvegia. Expoziția a fost axată pe suferințele copiilor aflați în război și conflicte,ca cei din Irak, Siria, Ucraina, Gaza și Yemen,precum și din alte regiuni ale lumii.La expoziție au participat cu lucrări caricaturiști din 51 de țări ale lumii.
A fost .de asemenea,organizatorul ”Expoziției Internaționale de Caricatură  „Wonder ?  Wonder World 2017 ?? ” care s-a focusat pe evenimentele politice actuale din lumea noastră, Trump, criza refugiaților, rasismul, ura discursului, războiul și pacea, etc.

Fadi a fost organizatorul Concursului Internațional de Umor Grafic și al expoziției „O lume umană colorată” – Norvegia 2018.La concurs au fost primite 1.385 de lucrări semnate de  496 caricaturiști , din 81 de țări,  din juriu făcând parte 18 profesioniști. Principalele teme abordate de concurenți  au fost probleme precum daunele criminale ale războaielor, drama imigrării, rasismul și îngrijorarea pentru mediu, printre altele. Organizarea expoziției a fost în cooperare cu „Cartoon Home Network International”,Free Word Foundation și Norwegian Cartoonists House.

Artistul a câștigat numeroase premii și diploma de excelență la festivaluri și concursuri internaționale decaricatură, cel mai important dintre acestea fiind premiul al III-lea în cadrul  World Press Cartoon Festival 2018 din Portugalia.

Lucrările sale fac parte din expoziții internaționale în Spania, Italia, Norvegia, Franța, Japonia, Turcia, Olanda, Danemarca, Liban, Portugalia, Coreea de Sud, Belgia … etc.