Gatis Šļūka este născut în Cesis,Letonia și încă din clasa I a realizat că dorește să devină caricaturist. A reușit să progreseze rapid inspirat de benzile desenate și mai ales de desenele animate ale lui Disney, Eric Osh,Gunars Berzins și ale letonului Vitaly Sarkan (SAX), cunoscut mai mult în Letonia din paginile umorului străin al revistei ”Dadzis.”
         Prima caricatură a artistului i-a fost publicată în ziarul „Sakaru Vēstis” în anul 1993,când artistul avea doar 14 ani. Ulterior avea să publice lucrări și în ziarele ”Earth”, ”Fokuss”, ”Neatkarīgā Rīta Avīze”.
Din 1998,artistul lucrează la cotidianul ”Latvijas Avize”. Caricaturile publicate de artist în „Latvijas Avīze” pot fi vizualizate și pe portalul ”DELFI”.
        După ce a absolvit Colegiul de Arte Aplicate din Riga (actualmente Liceul de Artă și Design din Riga), în 1999 s-a înscris la Academia de Artă din Letonia,pentru ca în 2005 să obțină o diplomă de master în grafică la Academia de Artă din Letonia.Artistul și-a completat studiile cu cursuri de animație la studioul „A Film Latvija” din Riga. Încă din timpul studiilor la Academia de Artă, a participat la expoziții de artă grafică în Letonia și în țările vecine.
De asemenea,din 2001, artistul a participat la festivaluri și concursuri internaționale de caricatură în țări precum Leronia,Olanda,Portugalia,Germania,Austria,Grecia,India,Belgia,Mexic,Italia,Argentina și la expoziții de ilustrație în Letonia,Estonia și Rusia.
După terminarea studiilor,artistul publică caricaturi în mod regulat caricaturi în ziarul ”Sporta Avize” și în reviste ”FHM” și ”Autobild”.
Din 2001 a participat la numeroase expoziții de caricatură și desene animate la nivel mondial și, de asemenea, la expoziții de artă ilustrată în Europa. De asemenea, lucrează ca ilustrator și animator independent în publicitate, ilustrație de carte, ambalare etc. În 2006, artistul publică o selecție de caricaturi într-o carte cu titlul ”Gatis Sluka. Karikaturas” iar în 2015 publică a doua carte de caricaturi, ”Gatis Sluka. Karikaturas 2” .
Ultima carte a artistului ,intitulată „Karikatūra LV” a apărut în 2018 și conține peste 300 de caricaturi distractive și pline de înțelepciune cu privire la ceea ce este Letonia și oamenii săi.Cartea conține glume spumoase despre politicieni cunoscuți și informații despre evenimentele culturale și sportive .
Artistul a ilustrat mai multe cărți apărute la editura „Lauku Avīze” :” Luați un pui de somn ! Anecdote zoologice” autor Andris Tiļļa -2005; ”Mamutul a fost primul: povești vânătorești” de Aldis Jermaks – 2005; ”Glume amuzante și caricaturi despre oameni din diferite profesii ” de Andris Tiļļa – 2007;
PREMII:
-Premiul al III-lea la cel de-a 4-a Concurs Internațional de Caricatură ” UMO” din Haidabad,2008. India.
-Începând cu anul 2009, caricaturile lui Gata Šļūkas au fost nominalizate cu regularitate la Premiul anual de caricatură ”World Press” din Portugalia.
-Premiul Uniunii Jurnaliștilor din Letonia pentru cel mai bun caricaturist în 2011.