Goran Ćeličanin s-a născut la Krusevac, Serbia, pe 30 ianuarie 1960 și este un binecunoscut  ilustrator,autor de benzi desenate și caricaturist sârb,

După absolvirea Liceului din Varvarin,a  studiat  ingineria mecanică la Institutul de Construcții de Mașini din Belgrad.

Este membru al Asociației Artiștilor Plastici din Serbia (ULUPUDS) din 1994 și a devenit   artist independent din 1998,pentru ca în 2007 să fie distins cu titlul de artist emerit . Este membru al Asociației Jurnaliștilor din Serbia (UNS) din 1998.

Lucrează pentru o mulțime de ziare din Serbia  și din străinătate.

Pentru munca sa, a fost premiat în țară și în străinătate cu peste 120 de premii și diplome. A fost primul artist căruia Asociația Jurnaliștilor din Serbia i-a acordat Premiul anual  „Laza Kostich” (2003); Uniunea Artiștilor Plastici din Serbia i-a acordat  trei premii  la Concursul de Caricatură „Pjer” (Premiul III – 1991, Premiul I – 2004, Premiul II  –  2008) ,a fost distins cu titlul de ”Maestru Al Caricaturii ” la Festivalul Internațional al Caricaturii de la Plovdiv ,Bulgaria,în  2005.

Goran Celicanin a publicat mai multe antologii de caricatură,printre care : „Bazinele fără cuvinte” (1994), ”Cartografia  Caricaturii”(1997) și ” Cartografia desenului de război” (2000).

Lucrările sale sunt expuse în multe muzee de umor și satiră și în unele colecții private din întreaga lume.

A participat  la numeroase simpozioane,conferințe și  ateliere de artă din țară și străinătate, precum  și într-o serie de activități artistice   umanitare.

Locuiește și lucrează în Belgrad și în studioul său din Varvarin.