Harm Bengen s-a născut la 25 martie 1955 în Arle, Ostfriesland,Germania și este un cunoscut și apreciat caricaturist,ilustrator,autor de benzi desenate și scriitor german.

Harm Bengen a studiat litografia ,lucrând inițial ca litograf , ca mai apoi ,în anii ’80 ,după ce a  studiat   designul grafic la Bremen,să lucreze  ca illustrator grafic pentru mai multe publicații din Bremen.Experiența aceasta nu avea să  dureze prea  mult,deoarece artistul a revenit la meseria sa de bază , de litograf ,din cauza alergiei  pe care a căpătat-o în fața  agresivității din ilustrația publicitară. Din 1986,Bengen a decis să se angajeze în activități independente, devenind artist liber profesionist.

Bengen este  cunoscut  ca un caricaturist de presă care a abordat constant subiecte politice,furnizând caricaturi politice la aproximativ 30 de publicații,precum
”Alpha Comic Verlag”, ”Bastei Verlag”, ”Bünting Tee”, ”Eulenspiegel”, ”Lappan Verlag”, ”Nissan Motor Deutschland”, ”Oxmox”,etc.Din 2008,artistul este caricaturist editorialist la mai multe ziare și reviste din Germania. .De asemenea,ca artist regional, este urmărit și îndrăgit de cititorii publicației ” Nordwest-Zeitung”. Este deosebit de populară seria sa de caricaturi intitulată  „Schițe de zi cu zi”, în care descrie scene comune din viața cotidiană,dându-le  un înțeles nou, amuzant.

O activitate intensă a avut artistul și în domeniul benzilor desenate ,începând cu albumul de debut „Moona Laser”, mai apoi cu ”Ultfert” , „Störtebeker” ( publicate în 2010) și continuând cu seria de opt volume „Sandra Bodyshelly” o  bandă desenată erotică cu  vampiri  ,considerată  ca fiind  una dintre cele mai reușite benzi desenate germane din anii 1990. ) După benzile desenate în revista ”Schwermetall”și în revista pentru adulți ”Penthouse”artistul și-a câștigat recunoașterea,portofoliul său de benzi desenate fiind incluse în cele mai cunoscute publicații de specialitate,fiind traduse în franceză și olandeză.Artistul a desenat benzi desenate timp de peste 20 de ani pentru revistele ” Ostfrieslandmagazin” și „Bremer”.

În prezent, Bengen este  stabilit în orașul Ulm din nordul Germaniei.