Igor Lukyanchenko (născut pe 12 septembrie 1971 în regiunea Krasnodar) este grafician,illustrator și caricaturist ucrainean. În 1993 a absolvit Institutul Tehnic Superior din Harkov,Facultatea de  Radio Electronică cu  diplomă în inginerie de sistem.

A desenat încă din copilărie,devenind un caricaturist profesionist în anul 1997 ,când a început să-și publice caricaturile  în mass-media ucraineană. De atunci, el are peste 10.000 de desene publicate în peste 100 de ziare și reviste, cărți, broșuri, pliante și site-uri web.Deține la domiciliul său peste 30.000 de schițe cu o greutate totală de 100 kg.

Artistul a lucrat și a colaborat în calitate de caricaturist pentru publicațiile ucrainene: „Vseukrainskye Vedomosti“, „Dyen“(din 1999 și  până în prezent), „Gazeta po-Kievsky“(în perioada 2003 – 2011)   „Kontrakty“(în perioada 1999 – 2013)  ” Tyzhden „, Uriadovy Kuryer”(din 2011 până în prezent) și altele.  O parte din caricaturile sale au fost publicate  în revista moscovită ”Bank Review.”

A participat la multe expoziții și concursuri de caricatură în Ucraina și în străinătate ( Croația,Polonia,România,Slovacia,Turcia,Belgia etc.),câștigând peste 40 de premii ,inclusiv Premiul Întâi la a 14-a ediție a Concursului Internațional de caricatură   ”Georgevan Raemdonck” 2017, organizat de Municipalitatea orașului Boechout din Belgia. Pe lângă caricatură,artistul  este implicat și în desen poligrafic (cărți, reviste, periodice, pliante, calendare, afișe etc.), reclame și ilustrații. Igor este membru al Clubului caricaturiștilor „Arhigum” din Kiev sau și al Asociației Caricaturiștilor  din Ucraina.