Kerry Waghorn (născut la 10 ianuarie 1947,în  North Vancouver,British Columbia,Canada) este un caricaturist sindicalizat care lucrează de peste  30 de ani la  ”Faces in the News”,înființată în 1977 de ”Chronicle Features” (”San Francisco Chronicle”) , o legendă în lumea jurnalismului american.Artistul  estimează că  începând cu anii 70 ,în peste 40 de ani de carieră , a publicat peste  9.000 de caricaturi, în  aproape toate publicațiile din acea perioadă,inclusiv în  cele de știri, afaceri și divertisment.

Kerry s-a născut și a crescut în North Vancouver ( British Columbia,Canada) , fiul lui Raymond și Morah Waghorn. Tatăl său, născut în British Columbia, a lucrat  în industria construcțiilor navale din North Vancouver. Mama sa, născută în Louisbourg,  pe coasta de est a Canadei, s-a mutat la o vârstă fragedă cu familia în British Columbia. Kerry are un frate mai mic, Dean.

Kerry a absolvit Liceul în North  Vancouver în 1965 și la scurt timp după aceea s-a înscris  la Universitatea ”Simon Fraser” din apropierea orașului Burnaby ( la est de Vancouver) intenționând să studieze științele politice. Kerry s-a implicat imediat la ziarul studențesc ”The Peak”, ca artist editorial și editor de machete. Când SFU a devenit un punct forte al protestelor studenților și profesorilor canadieni, incluzând  ocuparea clădirilor administrației, cariera de jurnalist  a lui Kerry a devenit atât de dominantă, încât a pierdut tot interesul pentru activitățile academice. Saltul de la presa studențească la ziarele underground și, ulterior, la mass-media a devenit o progresie logică.

În vremea studenției,în anii ’60, preocupările sale includeau cântatul la tobe într-o succesiune de formații rock și, de asemenea,lucrul  la bărci de pescuit de-a lungul coastei British Columbia.Dar , indiferent de preocupările sale ,Kerry  a revenit mereu la artă: schițe cu bărci de pescuit, căpitani și marinari din echipaj; desene ale muzicienilor rock în multiple ipostaze și situații.Lucrările sale au atras atenția promotorilor rockului de la sfârșitul anilor ’60, primul său fiind  un afiș care anunța un concert al vocalistei Laura Nyro. La scurt timp,Kerry  a fost invitat într-un parteneriat  de un cunoscut artist de postere,  Bob Masse,cel care timp de 40 de ani  a reprezentat un nume important în acest domeniu. Cu această ocazie,Kerry   s-a mutat la  studioul Masse din Gastown, Vancouver,făcând postere  pentru concertele lui ”Led Zeppelin”, ”Elton John”, ”Beach Boys”, ”Boz Scaggs”, ”Chicago”, ”Grand Funk”, ”Canned Heat”, ”Doobie Brothers”. A urmat ”Taj Mahal” și mulți alții. Multe dintre  aceste postere  de început   ale lui Waghorn (”Led Zeppelin”, ”The Beach Boys”, ”Elton John” și mulți alții), precum  și copertele unor albume de muzică rock  (”Paul Horn”, ”Laura Nyro” și colab.) continuă și astăzi să fie căutate de colecționari.

Tot în anii ’60, ”The Georgia Straight”, o publicație controversată la modă  a presei subterane (a continuat  să apară pânăîn 2013), a început să-i publice caricaturi . Straight-ul și-a sindicalizat lucrările pentru o serie de ziare alternative,care au inclus  ”The Los Angeles Free Press”, ”The Detroit Free Press” și ”The Berkeley Barb”.

Waghorn a petrecut mulți ani sub managementul celebrului jurnalist G. Stanleigh Arnold, la ”The Chronicle’s Sunday” și la ”Features  Editor”, perfecționându-și  abilitățile în cadrul unei echipe care i-a inclus  pe Garry Trudeau (”Doonesbury”), Gary Larson (”The Far Side”), Abigail Van Buren (”Dear Abby”), William Hamilton (de la ” The New Yorker”), Phil Frank (”Farley”) și Cathy Guisewite (”Cathy”). Arnold a fost ,de asemenea, îndrumat  în primele etape ale carierei sale de Charles Schulz (”Peanuts”).

Experiența  sa de la ”The Vancouver Sun” avea să-i șlefuiască rapid meșteșugul în  activitatea sa de bază   , învățând cât de repede a putut de la doi maeștri : caricaturistul editorialist al ziarului ,Roy Peterson, (din 1962 până în 2009) și de la un popular și iubit artist caricaturist din Canada  , Len Norris.

Astăzi, Kerry se bucură de cel mai extins serviciu de caricaturi din lume. Caricatura lui Waghorn apare ca o caracteristică zilnică în multe țări. Desenele sale au fost publicate în peste 700 de ziare și reviste importante la nivel mondial, reprezentând aproximativ 60 de națiuni. Printre revistele care au publicat creațiile sale se numără ”Miami Herald”, ”Boston Globe”, ”Chicago Tribune”, ”The New York Times”, ”New York Daily News”, ”Atlanta Journal”, ”Montreal Gazette”, ”Japan Times”, ”Sydney Morning Herald”, ”Hamilton Bermuda Business”, ”Korea Times” și ”New Zealand Herald”.

Printre personalitățile faimoase care au beneficiat  de caricatura originală a lui Waghorn sunt Tom Selleck, Chevy Chase, Michael Ovitz, Bryan Adams, Billy Joel, Bruce Willis, David Bowie, Michael Eisner, Malcolm Forbes, Greg Norman, Chris Evert, Michael Jackson,precum și lideri politici din S.U.A. și din întreaga lume.

Waghorn care locuiește în West Vancouver,este publicat în prezent de ”Universal Press Syndicate” din Kansas City,  și continuă să creeze aproximativ trei noi caricaturi pe săptămână. ”Universal”, este o filială a companiei media ”Jim Andrews &  Andrews McMeel  & John McMeel Universal” , fondată în 1970 și care a   achiziționat ”Chronicle Features” în 1997.

Unul dintre proiectele sale în perioada 2005 și 2006 a fost ilustrarea unei cărți, o expunere cuprinzătoare a managementului sănătății din Canada, intitulat ”Squandering Billions”. Aceasta a necesitat întâlniri dese cu jurnalistul / autorul Gary Bannerman și coautorul Dr. Don Nixdorf, un cunoscut profesionist în domeniul sănătății din Canada.

Părinții lui Kerry și un frate locuiesc în North Vancouver, B.C., unde se află studioul său. Cu câțiva ani în urmă – în urma unei întâlniri aranjate de un prieten reciproc – Kerry a relansat o relație cu Amber Campbell, un designer de interior, care era preferata lui  în anii de școală. Amber și Kerry s-au căsătorit în aprilie 2009 și acum locuiesc pe malul apei din Vest Vancouver, cu vedere la Golful Angliei.

Kerry are puțin timp pentru hobby-uri, dar se bucură de domino și de pescuit somon pe  Coasta Pacificului. Printre cele mai memorabile aventuri de la întoarcerea de la San Francisco, s-au numărat călătoriile cu barca de-a lungul Coastei Pacificului,până în Alaska, alături de prietenul său, compozitorul și cântărețul Terry Jacks („Seasons in the Sun”, ”The Poppy Family” și altele) , un ecologist și un călător în aer liber.