Krzysztof Grzondziel (născut în 1959 la Mysłowice ,Polonia) este unul dintre cei mai  apreciați artiști polonezi,fiind deopotrivă caricaturist,pictor și grafician.După  absolvirea Liceului de Arte Vizuale din Katowice , Grzondziel a absolvit  Academia de Arte Plastice din Cracovia ,secția Grafică ,în 1984.
     Artistul și-a  dezvoltat abilitățile sub supravegherea unor artiști eminenți ,studind grafica în atelierul  prof. Tomasz Jura,pictura cu prof. Maciej Bieniasz și sculptura în atelierul prof. Bronisław Chromy.De menționat că în perioada 1977-1981 , a avut consultăriartistice cu pictorul ,caricaturistul ,scenaristul și profesorul Jerzy Duda-Gracz.
   Grzondziel și-a făcut debutul în calitate de caricaturist în revista „Karuzela” în 1978,colaborând mai apoi cu reviste precum „Szpilki”, „Integrations”, „Gazeta Wyborcza Młodych” și „Panorama”.
  În 2002, a avut prima sa expoziție personală de caricatură  la Galeria de Artă din  Legnica.În anul 2013 a fost desemnat ”Caricaturistul Anului” în Polonia. În afară de caricatură, se ocupă și cu grafică utilitară (poster, ilustrație de carte, ilustrație catalog, publicitate), precum și design arhitectural.  Artistul a participat la numeroase expoziții de caricatură și grafică în Polonia și în străinătate, câștigat numeroase premii în competiții naționale și internaționale.    Lucrările sale se află în colecțiile Muzeului de Caricatură ”Eryk Lipiński” din Varșovia, Galeria ”Satyrykon” din Legnica, Muzeul ”Posterului” din Wilanów și Muzeul ”Țării Lubusz” din Zielona Góra.
 
CELE MAI IMPORTANTE PREMII : 
2012 – Grand Prix la  Concursul Internațional de Caricatură „Ball in Game”organizat de Muzeul de Caricatură din Varșovia;
2013  – Premiul I  la cel de- al  4-lea Concurs Internațional de Caricatură  din Tabriz,Iran;
2014 – Premiul I  la cel de-al  30-lea Concurs  Internațional de Caricatură ” Aydın Doğan”din Istanbul,Turcia ;

2014  –  Premiul I  la Concursul de caricatură”Manufaktura Satyry” din orașul  Żyrardowa,Polonia;

2015 – Marele Premiu al Concursului Internațional de Caricatură ”Karpik”,Centrul cultural din  Niemodlin,Polonia;
2016 – Premiul I – „Horned Pencil – Figure of the Year 2015” – Muzeul Caricaturii.Varșovia;

2017 – ”Honorary Award” la Concursul Internațional de Caricatură ”Brain Sneezing –   from kalokagathia to hypochondria and back” , Slovacia;

2018 – Marele Premiu al celui de-al 20-lea Concurs Internațional  de Caricatură din Zielona Góra,Polonia.