Binecunoscutul grafician-caricaturist Leonte Năstase s-a născut la 26 mai 1944 la Caciulești, jud. Dolj. Deşi s-a născut în judeţul Dolj, se consideră constănţean în proporţie de 100%. Povestea sa începe în primăvara anului 1944, când mama sa, basarabeancă, strămutată în Cadrilater s-a refugiat în Oltenia de frica bombardamentelor. Cum ţara noastră se afla în plin război şi gara din Craiova era la acel moment bombardată de aviaţia americană, a fugit împreună cu părinţii în Dumbrăveni, satul tatălui său. După terminarea războiului s-a mutat cu familia în Nazarcea,jud.Constanța, apoi la Palazu Mare și mai târziu în  Mihail Kogălniceanu.

Leonte ,după ce a urmat Liceul de Artă din Constanța, s-a înscris la Academia de Arte Frumoase „Nicolae Grigorescu”din București pe care a absolvit-o în anul 1975.

Cariera şi-a început-o de tânăr,după ce a făcut şi cursuri de vitrinieri şi decoratori, în cadrul Şcolii Tehnice Comerciale ”Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti. Între 1968-1969 a fost redactorul şef al revistei şcolare ”Mercur” şi, cum era de aşteptat, şi-a publicat primele caricaturi. Primele trei lucrări pe care artistul le-a publicat  într-un ziar central au  fost ,însă, în  ”Scînteia Tineretului”, din data de 11 mai 1974, pe vremea când era încă student.  Din 1975 îi apar periodic caricaturi în ”Urzica”, ”Flacăra” şi ”Perpetuum Comic”.

Zilele Revoluției au fost un alt moment de cotiturã în viața graficianului din Constanța, care a realizat timp de o lună schițe și diverse lucrãri pe care le-a publicat în publicațiile presei libere. Cu prilejul  aniversării  a 20 de ani de la Revoluție,artistul a organizat împreună cu  Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD), din Bucureşti, o expoziţie personală de grafică-satirică intitulată  „Cu peniţa în slujba baricadei“ care a prezentat, în stilul inconfundabil al artistului, scene şi portrete inspirate de momentele fierbinţi din noaptea de 22 decembrie 1989.

Începând cu anii ‘90,artistul publică caricatură în presa românească şi în cea internaţională, cu precădere în revistele de umor şi în cataloagele expoziţiilor naţionale şi internaţionale. Totodată, a realizat coperţi şi ilustraţii pentru diferite edituri şi autori din România. În anul 2003, revista de umor ”Moftul Român” l-a declarat ”Cetăţean de onoare al umorului românesc”, iar un an mai târziu i s-a acordat de către preşedinţie medalia Meritul Cultural Clasa I pentru 30 de ani de activitate plastică şi publicistică.

Leonte Năstase a obţinut numeroase premii la saloanele de umor din România.dintre care amintim : Premiul Mare la „C. Tanase „- Vaslui (1984) și premiul I la Expoziția de caricatură” Mărul de Aur „- Bistrița Năsăud (1987), premiul I la Expoziția internațională de caricatură” Urziceni „- 2006. De asemenea, a avut multe expoziții în România: în orașul său natal, Constanța, în 1980, 1981, 1989, 1996, 2005, 2006, 2007 și București, Mangalia, Sibiu, Techirghiol.

Artistul este laureat al tuturor saloanelor de umor organizate în România, respectiv: Bucureşti, Vaslui, Suceava, Huşi, Constanţa, Gura Humorului, Bistriţa Năsăud, Târgu-Jiu, Reşiţa, Făgăraş, Galaţi, Brăila, Baia Mare, Arad, Ploieşti, Urziceni, Feteşti, Deva, Petroşani, Târgu-Mureş, Costineşti, Slatina, Botoşani, Bacău, Focşani, Cluj-Napoca, Tulcea, Călăraşi, Vălenii de Munte.

A jurizat în cadrul competiţiilor naţionale de umor din Constanţa, Bucureşti, Deva, Feteşti, Ploieşti, Tg. Jiu, Vaslui şi Brăila.

Lucrările sale au ilustrat cărți umoristice de copii și adulți,cărți de aforisme, precum și cărți de epigrame și teatru. În mai 2006 a lansat  primul său album de caricatură.

Peste hotare, a putut bucura publicul prin expoziţiile personale organizate  în  Belgia (1987,2007),  în Bulgaria (1999,2007), și în  Italia (2004).

Artistul deţine  distincţii internaţionale obţinute la saloanele de umor organizate în Italia, Franţa, Rusia, Bulgaria, Turcia, Macedonia, Coreea de Sud ( Istanbul-Turcia (1978), Akzehiro-Turcia (1979), Skopje-Macedonia (1980), Gabrovo – Bulgaria 1981, Bordighera – Italia 1981 Moscova-Rusia (1983) Willembroeck-Belgia (1987), Saint-Just le Martel-Franța (2002).

Leonte Năstase are lucrări în colecţii particulare şi în muzee precum: Muzeul de Artă Modernă din Basel (Elveţia), casa Umorului Gabrovo (Bulgaria ), Eryk Lipiński Muzeum of Caricature Varşovia (Polonia), Museum of Cartoon Art-Anadolu Universit (Turcia ), The Worlds Biggest Online Portrait-Gallery H.C.Andesen (Danemarca) şi Muzeul de Artă Modernă Constanţa.

Leonte Năstase este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România şi al F.E.C.O România şi vicepreşedintele filialei balcanice a organizaţiei internaţionale a caricaturiştilor “Cartoonist Right Network”. Este membru al Asociației Artiștilor Americani din România încă din 1990.