Născut în Foiano (provincia Arezzo, Italia) la 13 noiembrie 1948,Lido Contemori este un cunoscut și apreciat artist ilustrator și caricaturist italian.

Contemori a obținut diplomă în științe politice la Universitatea din Florența, cu Teza comunicărilor de masă. În 1968, face parte din comitetul de conducere a mișcărilor studențești în Florența, iar în 1971, devine membru al PCI din Siena.

Contemori colaborează din anii șaptezeci cu reviste și ziare precum Ca Balà, Linus, Guerin Sportivo, La Gazzetta dello Sport, Radiocorriere TV, TeleMonteCarlo și Il Lavoro .

Din 1978 activează ca profesor, până în 1988,iar din 2005 până în 2011 este profesor la Academia de Arte Frumoase din Florența.

În 1980 ,după ce s-a mutat la Florența,artistul a început să publice caricaturi în Satyricon, suplimentul săptămânal al revistei La Repubblica, colaborând inclusiv cu paginile regionale ale revistei  din Torino, Bologna, Napoli, Roma și Milano.

După zece ani de colaborare cu Satyricon, în 1990 este rândul suplimentului cultural de vineri al ziarului,Mercur ,să-i publice ilustrațiile.

Contemori a colaborat, începând din 1980 și până în prezent ,cu diferite ziare și reviste,precum Linus (1983-1985), ziarul ligurian Il Secolo XIX din Genova (1980-1990), Radiocorriere TV, Gazzetta dello sport, Il Tirreno, Il Mattino di Padova, Il Piccolo, Guerin Sportivo, La Tribuna di Treviso și cu cotidianul on-line La Nuova Venezia.

În anii ’90 colaborează cu postul de televiziune Galagoal al canalului TMC, cu ediția italiană Playboy și cu revista ViviMilano,suplimentul săptămânal al ziarului Corriere della Sera dedicat orașului Milano.

Artistul a ilustrat numeroase cărți pentru numeroase edituri,precum Feltrinelli, Hoepli, Atlas, Ponte alle Grazie, Semper ,Donzelli etc. În prezent, publică caricaturi pentru cotidianele grupului L’Espresso-La Repubblica, Unione Sarda, La Striscia on-line,pentru revista literară lunară Il Caffé Illustrato ,pentru revista săptămânală elvețiană Il Caffé, Il Male , L ‘Informatore precum și pentru revistele Beltel, Bip-satira ,dedicate telefoanelor mobile.

Artistul are la activ spoturi publicitare ilustrate pentru numeroase companii și branduri, precum Coop, Solvay, Audiosonic, Polystil, Menarini, Seat, Elex, Yamaha, Suntur, Brinks Securmark și multe altele.

Lido Contemori a avut numeroase expoziții de caricatură în Europa, SUA, Canada și Japonia. Este câștigătorul Premiului Forte dei Marmi Satire în 1998 și Eurohumor în 2003.

O notă biografică specifică că artistul  adoră pictura lui Max Ernst, pădurile canadiene, muzica lui Mozart, supa de ceapă, trupa rock Talking Heads, vinul roșu Brunello di Montalcino și cornișele clădirilor Florenței când plouă.