Mahnaz Yazdani ( născută în 1980 îm Iran) este regizoare, animatoare, caricaturistă,scenaristă și profesoară  universitară iraniană.
Este licențiată  ca traducător engleză și masterantă  în animație  la Universitatea Tarbiat Modares din Teheran.
Și-a început cariera ca artist profesionist în 2000. A lucrat ani de zile în presă locală iraniană ca ilustratoare liber profesionistă de  carte.A publicat caricaturi în ziare și reviste, precum: ”Jam Jam”, ”Etamad Meli”, ”Tanz”,”Caricarure”,”Vaghaye Etefaghie”,”Shahrvand”,”EsfahanNimrooz”,”Sotoon Azad Mashhad” și altele … Una dintre caricaturile ei despre Aylan Kordi (micuțul copil sirian care a fost găsit mort pe malul mării) a fost unul dintre cele mai cunoscute desene  despre acest eveniment din lume.
Pe lângă revista  ”Caricature”, a lucrat și în proiecte de animație ca animator,scriitor și designer , încă din 2001 până în prezent.
Artista a regizat 5 scurtmetraje  de animație,primul său film independent ca regizor fiind realizat în 2013, cu titlul “Man, Idol, Cat” (” Om, idol, pisică”). Unul dintre celebrele filme de animație pe care le-a regizat în 2013 a fost “Help”(”Ajutor”). Acest scurt metraj de animație se referă la obiceiurile detestabile ale societăților moderne în a face fotografii la locul accidentelor ,în loc să se ajute reciproc în accidente.
Pe lângă activitatea  în aceste domenii, Mahnaz Yazdani predă și cursuri de animație la Universitățile din orașul  Isfahan (IRAN).