Mariagrazia Quaranta, cu numele de artistă Gio (născută în 1963 la  Sulmona,  provincia L’Aquila, regiunea Abruzzo, Italia)este o   architectă și  o cunoscută caricaturistă italiană.

Pasiunea pentru desen i-a fost transmisă de către mama sa ,astfel încât la vârsta de 8 ani Mariagrazia a început să facă primele portrete, continuând apoi să deseneze folosindu-se de stiloul tatălui său.A făcut desen artistic la liceu și apoi desen tehnic la Facultatea de arhitectură din Pescara.În timul său liber  ,pentru propriul amuzamentm artista desena portrete și caricaturi.

Odată ce și-a creat site-ul personal www.caricaturegio.altervista.it în 2006, artista a devenit cunoscută  și a intrat în contact cu cei mai buni caricaturiști din lume.
Din septembrie 2006, Gio face parte din ”Colto Circuito” al Asociației Naționale a  Umoriștilor din Italia..De atunci a fost selectată la numeroase festivaluri internaționale de prestigiu. Ea a câștigat, rând pe rând, Premiul I în Nigeria, la Bienala internațională de caricatură a Africii, cu caricatura lui Nelson Mandela și  la Expoziția internațională de caricatură caligrafică de la  Torino, Premiul II la Festivalul internațional de caricatură ”PortoCartoon” din Portugalia cu Charlot, la Festivalul Internațional de satiră și umor ”Andromeda” din Trento, la ”Campionato de la bugia” de  la Le Piastre  și la Salonul de Umor  ”Diogenes Taborda” din Argentina, Premiul ”Marco Sartore” la Festivalul de Umor din Marostica, care a ilustrat catalogul acelei ediții; artista s-a clasat pe locul al treilea cu caricatura ”Trump punk” la Concursul ”Cartoon World Press” din Portugalia și a fost recompensată  cu diplomă specială și diplomă de onoare la Concursul Internațional de Caricatură ”Nosorog Rinocerus” de la Bania Luka, Bosnia și Herțegovina; alte lucrări au obținut  mențiuni speciale la  Concursul Național de Satiră și Umor ”L’Ortica” din Ferentino,inclusiv Marele Premiu” Marco Biassoni” la Expoziția internațională de caricatură din Gallarate.

Cu ocazia Zilei Femeii, a fost invitată să participe la expoziții de grup importante, cum ar fi ” Il segno rosa” și ”Donne resistenti”  dedicate aniversării a 70 de ani de la Rezistență, manifestări organizate de Fundația Franco Fossati la Muzeul ”Wow Spazio Fumetto” din Milano.Artista a participat ,de asemenea,cu lucrări  la Festivalul ” Donne e Humour”  din Gallarate și la expoziții de grup organizate  la Muzeul Național de Arheologie din Reggio Calabria și la Galeria de artă ”Derbylius” din Milano.

Mariagrazia avut o expoziție personală la Muzeul de Artă Modernă ”V. Colonna” din Pescara cu ocazia conferinței „Identità sospese” organizată de Asociația presei din Abruzzo și Federația națională de presă italiană, care i-a publicat și cartea cu același nume . Lucrările sale sunt expuse și în Spoleto, Milano și Monza.

De asemenea,la Muzeul Umorului Grafic ”Diogenes Taborda” din Buenos Aires,i-a fost  organizată artistei o expoziție personală a caricaturilor sale, intitulată „Gio en Argentina”, „Un mundial de caricaturi”, „futbolistas y jefes de estado”.

În 2015,caricaturile sale pe tema tenisului de câmp  au devenit cărți poștale speciale cu prilejul desemnării  orașului Torino drept    „Capitala europeană a sportului”.

Caricaturile, ilustrațiile și picturile artistei  au fost publicate în reviste și ziare importante din întreaga lume, cum ar fi ”Buduar”, ”L’Unità”, ”Fany-Blog”, ”Repubblica.it”, ”Vivi Milano”, ”Corriere della Sera”, revistele ”Fenamizah”, ”Mundiario”și multe altele.