Mary Zins este o ilustratoare și o caricaturistă  independentă stabilită  în Tacoma, Pacificul  de Nord-Vest al SUA. A studiat ilustrația, designul și arta la Universitatea de Stat din Cleveland și Centrul de comunicare vizuală de la Colegiul Tri-C.

Mary Zins este un ilustrator și caricaturist independent care trăiește  în Tacoma WA USA.Cea mai mare parte a vietii sale a trait-o  în Ohio (în Nord-Estul SUA), unde a studiat ilustrația si designul grafic la Universitatea de Stat din Cleveland și la Centrul de comunicare vizuală de la Colegiul Tri-C.

A lucrat ca grafician si designer atât pentru Cleveland Metroparks Zoo cât și pentru Muzeul de Istorie Naturala din Cleveland. Duupă  ce s-a mutat în nord-vestul Pacificului acum  11 ani în urmă, artista a lucrat în principal ca ilustrator independent și recent, în calitate de caricaturist. Este  membră a organizațiilor profesionale ”Association for American Editorial Cartoonists”, ”Union of World Cartoonists”, ”United Sketches” și Le Crayon.
Lucrările sale au fost publicate în ”Modern Times Review”, ”Librexpression”,  ”Union of World Cartoonists Magazine”, ”Tomato Cartoon Magazine”, ”Cairocature”,”Cartoon Home Network International” și Bir Kitap Bin Dost. Lucrările sale  sunt expuse în multe expoziții internaționale,artista primind numeroase premii internaționale.

Mary a desenat încă din copilărie,pasiunea pentru desen  a moștenind-o  din familia sa, tatăl  artistei fiind  artist comercial și  caricaturist, iar cei trei frați ai săi  dovedindu-se de-a lungul vremii artiști talentați. Deși a luat cursuri de artă în colegiu, adevărata ei școală s-a dovedit a fi  natura înconjurătoare. Timp de mulți ani și-a petrecut o mare parte din timpul său liberîn aer liber, în grădini zoologice, muzee de istorie,muzee ale științelor naturii  și grădini botanice.

Arta sa a fost inspirată de lucrările cunoscutei artiste americane  Susan Seddon Boulet,care,la rândul ei, s-a inspirat dintr-o mare varietate de surse: mitologia și poezia, psihologia jungiană și tradițiile spirituale mondiale, precum și din iubirea  profundă  pentru animale și natură.      Mary este un mare fan al operei lui Pawel Kuczynski, dar și al  Cristinei Bernazzani – o caricaturistă remarcabilă.

După ce  a lucrat  timp de 17 ani în domeniul artei ilustrației și designului,artista s-a aplecat spre   caricatură.

Artista e de părere că utilizarea simbolurilor în artă este unul dintre cele mai puternice moduri de comunicare a adevărului și că tărâmul inconștientului comunică prin simboluri, nu prin cuvinte.În acest context,caricatura  este universală pentru întreaga omenire, indiferent de rasă, crez și cultură. Prin urmare, utilizarea simbolurilor are capacitatea unică de a inspira, provoca, induce și transforma. Cuvântul poate ajunge la minte și inimă, dar imaginea atinge sufletul.