Mauro Miranda (n. 8 feb.1972 în Cordeiro,Rio de Janeiro,Brazilia)  este ilustrator, caricaturist și autor de benzi desenate brazilian.

Mauro Miranda lucrează ca executor judecătoresc în Cordeiro, în regiunea muntoasă din Rio și, în timpul liber, își concentrează talentul către  marea sa pasiune: desenele umoristice. Pasionat de această lume a creativității de la vârsta de 5 ani, artistul a desenat caricaturi politice încă de pe vremea școlii. În prezent,  Mauro Miranda  este un desenator profesionist, lucrările sale incluzând  benzi desenate cu personaje pentru copii, caricaturi portret ale unor oameni celebri și caricaturi inspirate de evenimente și situații de zi cu zi, care sunt adesea publicate în ziarele locale și cele naționale.

În perioada 1994-1996, artistul a publicat benzile sale desenate în edițiile regionale ale cotidianului O Dia din Rio  Janeiro și în ziarul O GLOBO, la  secțiunea „Benzile  cititorilor ”, având benzi selectate pentru toate  cele 4 numere ale  Caietelor O GLOBO.

Artistul a primit premii și mențiuni de onoare în diferite expoziții de umor din Brazilia. În prezent, face ilustrații pentru agenții de publicitate și cărți, dar și caricaturi pentru mai multe ziare.

Artistul este angajat cu tot talentul său pentru a  pune în valoare cultura locală din Cordeiro. Miranda este autorul mai multor ilustrații pentru decorarea Carnavalului orașului și a altor manifestări culturale  importante locale,așa cum a fost realizarea siglei pentru aniversarea a 50 de ani de la independența municipalității.

Artistul  a făcut  mai multe caricaturi portret ale  unor oameni celebri,una din ele fiind cea a regretatului designer brazilian Clodovil.

De asemenea,MTV l-a angajat să deseneze caricaturile portret ale Prințului William și ale Prințesei Kate pentru a fi folosite în show-ul MTV prezentat de VJ Cazé.Desenele au fost aplicate pe o pereche de sandale hawaiene pe care  Cazé le-a luat cu el la Londra. Acolo, în timpul sărbătoririi  nunții cuplului regal , Cazé a interacționat cu publicul și a prezentat sandalele pentru a cunoaște reacția  cuplului regal.

Caricatura cu sandale a stârnit multe comentarii  în publicații importante braziliene ,precum Folha de São Paulo, O Globo și pe mai multe website-uri.

Cel mai cunoscut personaj al său este Barnabé, eroul benzii desenate care a fost  publicată în ziarul O Dia, între 1994 și 1996.

Un alt personaj  de-al său este SUPER PEDRO, pe care l-a creat inspirat de  băiețelul său,  Pedro. Super Pedro este un băiat plin de puteri, care știe să zboare și să lupte împotriva răului, dar care, practic, vrea doar să se joace ca fiecare copil. Cel mai bun prieten al său este ZIN, un coleg de școală și fiul celui mai mare dușman al tatălui său.

În 2011, Manequinho este un alt personaj creat de artist și care va fi eroul principal al unei benzi desenate selectate în spațiul cititorului din al doilea Caiet  O GLOBO.