Nour El Yakine FERHAOUI s-a născut în 1973 în orașul Oran din  Algeria. Inițial, a debutat cu studii literare, dar, în mod deosebit, i-a plăcut să-și înveselească colegii de clasă cu caricaturile sale, așa că nu-i de mirare că s-a înscris la  Școala Națională de Arte Plastice din Oran, devenind caricaturist.
Ca tânăr fotoreporter și caricaturist a lucrat pentru mai multe ziare arabe și franceze ca jurnalist, fotojurnalist și caricaturist.
Printre subiectele preferate ale artistului s-au aflat: religia, imigrația ilegală, autonomia Saharei Occidentale, invazia țiganilor în Europa după aderarea României la UE și marșul tibetanilor împotriva dominației chineze. Înarmat cu legitimația de presă internațională, nu a ezitat să-și părăsească țara natală,Algeria, și să călătorească în lume, ca un adevărat globe-trotter, pentru a-și exercita profesia cu mai multă independență și pentru a-și exprima viziunea cu mai multă libertate, pentru a afla mai multe despre ce se întâmplă   în spatele scenei acestei lumi zbuciumate. „Este o modalitate de a-mi exprima viziunea libertății, de a mă informa și despre ce se întâmplă în altă parte”, declara artistul într-un interviu.
Membru activ al FECO Europe, Nour El Yakine și-a făcut cunoscută cariera de caricaturist de presă în întreaga lume,inclusiv  în țări ca Franța, Canada și Statele Unite,incluzând Salonul International  de caricatură de presă și umor de la Saint Just Le Marte(Franța), Festivalul Internațional de caricatură și satiră de presă ”L’Estaque” din Marsilia (Franța) și la Salonul Internațional de desen de presă și caricatură  al orașului Le Poinconnet ( Franța), intitulat ” Papiers  d’ Actu” și la Salonul Internațional de Caricatură din Montreal, Canada, intitulat „The 1001 Faces”.
Cu sprijinul Ministerului Culturii Francez, în 2005, Nour El Yakine a participat la  atelierul   internațional organizat la   Centrul cultural Château de Goutelas de Marcoux (Loire, Franța). ca parte a programului ”Odyssee 2015”.
Prima sa expoziție de caricatură a artistului  a fost inaugurată la Institutul Francez din Oran, fostul Centru Cultural Francez, cu sprijinul serviciului cultural al Ambasadei Franței în Alger. La lansarea sa  în domeniul satirei jurnalistice, Nour El Yakine nu numai că a învățat, dar a și fost permanent  în contact cu  personalități recunoscute pe plan internațional, cum ar fi faimoșii caricaturiști francezi Plantu, Dilem, Tignous și Cabu,dar  și cu caricaturistul politic  american Daryl  Cagle, libanezul Haddad și canadianul Bado.
Cu o vădită deschidere spre  caricatura politică, Nour El Yakine a încercat să se aventureze în hățișurile acestei  lumi cu scopul de a oferi  perspective interesante si de divertisment în starea de spirit a publicului,convins fiind că o caricatură este mult mai veridică și mai înțeleasă decât sute de cuvinte de analiză politică dintr-un anumit text.