Osama Hajjaj (născut în Amman, Iordania în 1973) este un caricaturist iordanian, membru al Asociației caricaturiștilor  iordanieni.

În trecut, a lucrat pentru ziarele cotidiane ”Al Dustour”, și „ Al Ra’i ”, precum și pentru ziare săptămânale precum ”Al-Bilad” și ”Al-Mar’aa”. A lucrat și pentru ziarul din Emirate ”Al Ittihad of  Abu Dhabi” și pentru  programul „Ala Al Hawa Sawa Program” de la televiziunea ”Jordan TV” în perioada 1999 și 2001.

În prezent, lucrează la ziarul ”Al Arab Al Yawm” și cotidianul iordanian ”Alquds”. Artistul își publică caricaturile pe mai multe website-uri regionale și internaționale, cum ar fi ”Cartoon Cagle”,CartoonMovement. și http://www.cartoonmovement.com/.Osama Hajjaj a participat, de asemenea, la diferite evenimente: un atelier cu alți caricaturiști în 2004, în Egipt, festivalul de animație Annecy, în 2006, în Franța, Festivalul de Caricatură din Algeria, în 2008,  și la numeroase expoziții, cum ar fi expozițiile de la Galeria de Caricatură Aqaba, în 2011, din Iordania.

Osama este fratele lui Emad Hajjaj, care este și el caricaturist.Frații sunt conștienți de riscurile  pe care le implică publicarea de caricaturi politice în Orientul Mijlociu. Ambii au fost victime ale intimidării și au primit amenințări cu moartea din cauza activității lor satirice, în special caricaturile îndreptate către ISIS. Osama susține că a fost închis pentru una  dintre aceste caricaturi.