Pablo Lobato ( născut în Trelew – Patagonia,Argentina, la  27 aprilie 1970),cunoscut cu numele de artist PABLO este un grafician,ilustrator şi caricaturist argentinian.

În şcoala primară nefiind foarte bun la sport și-a petrecut ore îndelungate în a desena super-eroi și cavaleri medievali, în loc să joace fotbal cu colegii săi.

În 1982,pe când avea 12 ani,a desenat primul său portret, care-l înfăţişa pe Cesar Luis Menotti,antrenorul echipei naționale de fotbal a Argentinei.Toată lumea a fost încântată de reuşita sa şi din acel moment Pablo s-a dedicat caricaturii,portretul fiind adevărata sa dragoste.

După terminarea liceului s-a mutat în orașul La Plata, unde a urmat 5 ani de cursuri universitare la Universitatea Națională  din localitate, studiind  Desenul  în comunicarea vizuală,precum  și alte discipline ale artelor plastice. La scurt timp după terminarea studiilor, Pablo a început să lucreze ca grafician pentru diferite reviste și ilustrator în sectorul publicitar al mediei din orașul Buenos Aires. Din ziua în care a început să lucreze în domeniul ilustrației, PABLO  nu s-a uitat niciodată înapoi.El a adecis să-și încerce norocul colaborând cu Anna Goodson, Președinte și Fondator al   Agenției Anna Goodson Illustration & Motion care i-a facilitat artistului intrarea pe piața americană , unde a lucrat pentru publicații precum revista  Rolling Stone, The New Yorker, New York Times,Boston Globe, Wired etc și pentru clienți precum Nike, Ritzenhoff, Monterey Jazz Festival, El Abrazo etc. Lucrările sale au fost publicate în Illustration Now și Portraits de Taschen, Communication Arts, American Illustration și Applied Arts Magazine.

Astăzi, PABLO  este un nume  recunoscut în Argentina și unii ar putea spune că în întreaga lume. În portofoliul lui Pablo există clienți precum New Yorker, Rolling Stone, Time Magazine, LA Times Magazine, LA Magazine, The New Republic, Boston Globe, Texas Lunar, Cosmopolitan Germania, Chief Executive, Flare, AARP, Paste Magazine, New York Daily News.

PABLO a  creat portrete de superstaruri,precum Madonna, Lady Gaga, Beyoncé, Mick Jagger, David Bowie, Prince, Kanye West, Iggy Pop și mulți alții. Portretele lui au apărut în Rolling Stone, New Yorker, Time, Wired, revista Billboard, Village Voice, The New York Times, Forbes, Texas Lunar, The Wall Street Journal, Chicago Tribune și Entertainment Weekly.

Portretele îndrăznețe și pline de culoare  făcute marilor vedete de PABLO,de o vitalitate și o expresivitate extraordinară, fac deliciul fanilor din lumea întreagă.Fie că ele se numesc Ivanka Trump și Jared Kushner  pentru  New Yorker, Alec Baldwin și Steve Harvey pentru Village Voice, sau Kobe Bryant și Lebron James pentru Nike, portretele lui Pablo sunt pe  prima pagină a multor faimoase publicații din Argentina și din lumea întreagă.