Pablo Morales de los Ríos este un artist născut în Las Palmas de Gran Canaria (Insulele Canare, Spania) în 1979.
Pablo este un artist versatil care în lumea artei a făcut de toate:pictură,grafică,ilustrație, caricatură, literatură, film, teatru, decor, muzică …
Talentul său pentru desen vine,încă. din copilărie. Începe să studieze la Școala de Arte și Meserii, din Las Palmas,dar în 1997 pasiunea pentru artă îl va conduce la Madrid , pentru a-și continua studiile,obținând o Licență în Arte. Apoi a făcut cursuri de film si televiziune,unde l-a cunoscut pe Juan Antonio Castro,cu care făcut patru scurtmetraje.
La 21 ani a avut prima sa expoziție personală intitulată , ”Desvariaciones, Picteratura o Manometría”,urmate de altele ,tot mai spectaculoase.
Mai târziu,a ilustrat o carte,  cu titlul „Caricaturas de grandes creadores a través de la historia” („Caricaturi ale marilor personalități care au marcat istoria”),un set de 700 de caricaturi excepționale .Așa cum putem citi pe site-ul lui Pablo, cartea este „un compendiu de 700 de caricaturi ordonate cronologic, de la poetul Homer până la starul rock Freddie Mercury și care urmărește cu fidelitate istoria artei și a gândirii, după cum rezultă din includerea unor genii cum ar fi Michelangelo, Bach, Nietzsche sau Hitchcock”.De menționat că în carte, fiecare dintre personalități este însoțită de unul dintre citatele sale celebre și de o scurtă biografie.
Cartea ”Caricaturi ale marilor creatori de muzică clasică” (2017) a fost gândită ca o armă împotriva stereotipurilor și ideilor preconcepute,adresându-se oamenilor în limba originală și amuzantă a caricaturii.Cartea mai  oferă curiozități și anecdote despre marii muzicienii pe care-i cunoaște toată lumea ,dar aduce la lumină și alte nume ,mai puțin cunoscute publicului larg.
Pe plan internațional i-au fost recunoscute și recompensate unele dintre lucrările sale muzicale audiovizuale, inclusiv ”Istoria educațională a muzicii ( lecții ilustrate ), prezentă în școli din întreaga lume. El este, de asemenea, creatorul și regizorul serialului premiat ”Justicia Sangrienta” (”Justiție Însângerată”),un reality show cu umor negru al criminalității, un amestec de comedie,thriller și horror care satirizeaza televiziunea de astăzi.
După întâlnirea cu Javier Captain, un prezentator de televiziune și un jurnalist căruia i-a vândut mai multor tablouri,artistul a început să lucreze ca designer grafic și scenarist la programul TV de publicitate „El Informal”, pentru canalul de televiziune ” Globomedia”.
Lucrările sale cele mai recente audiovizuale includ scurtmetrajul animat „Verdi vs Wagner”,și altul de marionete, „Lady burka”, premiat la numeroase festivaluri din întreaga lume.
Ca scriitor este autor de romane (”Introducere într-o lume fără artă,” Povești pentru a ține departe diavolului”, ”Sfaturi simple pentru întrebări dificile”) ,nenumărate poezii și povestiri scurte, eseuri satirice, inclusiv”Arta minții goale” ( Premiul Național de Literatură MAPFRE, în 2008).
În domeniul teatral, el a regizat ” Preludio a la obra de un Genio”(”Preludiu la munca unui geniu”), o lucrare multimedia pe muzica compozitorului impresionist Claude Debussy,o dramă care combină muzica cu animația grafică. De asemenea,Pablo este autorul piesei „În ziua a șaptea”, pentru care a făcut regia și scenografia.
Morales a creat și multe benzi desenate,de un succes aparte bucurându-se ”30 Historias de la Tercera Edad” ( ”30 Povestiri pentru vârsta a treia”, ”El Tonto, la Fea y el Loco” și romanul grafic ”Brotam Musculamen: el Sandwich de Jamón y Queso”.
În prezent,artistul conduce compania de creație MORALES DE LOS RIOS Producciones SL, fondată de Mati Rodriguez.