Recep Özcan ( născut pe 30 iunie 1981 ) este un fizician,grafician,pictor,caricaturist și fotograf turc.
Educație : A absolvit Liceul  în perioada 1995-1999, Facultatea de  Fizică între anii 1999-2003,obținând  un master în Fizica Solidului (2004-2006) și  Doctoratul în  Fizica Solidelor,concomitant  8 Cursuri de aeducație în artă și design de în perioada 1999-2012.De 3 ori a fost  curator în galeriile naționale.

Timp de 10 ani a făcut caricatură,ca mai apoi să  lucreze ca profesor de fizică și designer grafic începând cu anul 2003. Ca membru în panel și în calitate de  vorbitor a fost invitatul mai multor congrese,mese rotude  și simpozioane naționale și internaționale.

Pe lângă caricatură și fizică, artistul are preocupări privind  pictura pe sticlă, literatura, body painting, graffiti, filme de animație, filosofie, baschet și fotografie. A scris lucrări academice, poezii și scurte povestiri și, de asemenea,a făcut  fotografii pe care le-a publicat în reviste, ziare și reviste naționale.

Caricaturile sale au fost selectate și incluse în albume de caricatură. Și, de asemenea, fotografiile și picturile au fost expuse și incluse în albume. A făcut caricatură politică și editorială pentru ziare și  reviste, precum „Apopular Magazine” și „Beyan Magazine” ,în Gemlik și pe web. De asemenea, a publicat în ziare naționale, cum ar fi ”Cumhuriyet” și ”Bursa Hakimiyet”.

Artistul și-a continuat cariera de profesor de fizică, grafician  și pictor pe sticlă până în 2014,cand  a devenit asistent manager într-un  centru de educație specială. În prezent,continuă să deseneze caricaturi pentru revista ”Hardal Humor Magazine”, care este acum o revista de umor. Desenele și caricaturile sale editoriale au participat la diferite festivaluri și expoziții internaționale, unele dintre ele fiindu-i premiate. De menționat că  în 2014 a câștigat Premiul I  într-un concurs internațional din Franța, pe tema  vinului.