Născut la 9 noiembrie 1953 în Pabianice (Polonia),Slawomir Luczynski este iustrator și primul caricaturist polonez care a câștigat 100 de premii la concursurile de caricatură din Polonia și din străinătate.Este membru al Asociației Caricaturiștilor polonezi (SPAK ) din 1989,fiind membru al Consiliului de Administrație între 1999 și 2005 și vice-președinte în perioada 2011-2014 .
      Începănd din 1972 și până în 1976, Luczynski a fost angajat al Țesătoriei de bumbac ” Pamotex”din Pabianice,iar din 1980-1983 a lucrat la Întreprinderea de Gospodărire a Orașului.În perioada 1983-1984, Luczynski a fost angajat la Întreprinderea ”KAM GIL”,din 1984-1988 a fost întreprinzător privat ,iar din 1991 a lucrat la săptămânalul ”Nowe Życie” din Pabianice.
Sławomir Łuczyński în anii 1982-1983 a fost un colaborator al editurii underground „Pro Patria” din Pabianice, autor de desene și linocut – uri (gravate pe linoleum) realizate pe matrice de proteine;a tipărit revistele underground „CDN”, „Metode”, „Trybuna”, pliante și postere. În 1982 a fost co-organizator și participant la lipirea pliantelor contestatare regimului comunist în incinta trenurilor Pabianice-Lodz și Sieradz-Łowicz
      De-a lungul anilor ,caricaturile sale au apărut în numeroase publicații poloneze și străine,precum ”Karykaturzyści polscy”, ”Polska karykatura”, ”Panorama literatury polskiej XX wieku” , ”Śmiech na trudne czasy”,”Satyra-konspira” ,”Wyciąg ze zsypu” „Szpilki”, „NIE”, „Twój Dobry Humor”, „Nad Wartą”, „Karuzelę”, „Angorę”, „Wprost”, „Przegląd Tygodniowy”, „Nowe Życie Pabianic”, Magazyn „Sezon”, „The Observator ” (Londra), „Voice Of Florida”(S.U.A.).
În 1997, împreună cu Henryk Cebulą Jack Frąckiewicz și Andrzej Legus, a fondat grupul de creație „Czwórka Bez Sternika”( „Patru fără cârmaci“), a cărui expoziție a avut loc la ”Muzeul caricaturii ”în 2002.
Lucrările artistului au ilustrat numeroase cărți apărute la editurile poloneze, cum ar fi: Uwaga! Świeżo przemalowany, Będę szczery, Zwykłe zadupie Różowa seria ,Dziesięć przykazań , Rysunki na poziomie ,Misz-masz și multe altele.
În 2012, Christopher Dumka a realizat un scurt metraj bazat pe activitatea artistică a lui Łuczyński .
      Multe din caricaturile sale se caracterizează printr-un umor negru, uneori cu accente macabre. Nu rare sunt desenele sale în care sunt prezente motivele morții,ale bătrâneții și bolii, asociate de artist cu umorul grotesc, ca o derizorie răscumpărare a suferinței. Punte între realitate și satiră, spațiul substanțial al acestui tip de lucrări ale artistului dimensionează lecțiile de morală
      O altă specie cultivată de caricaturist este satira morală, având ca temă politica, mecanismele de putere, viața de zi cu zi a cuplurilor  căsătorite, beția etc. Punte între realitate și satiră, spațiul substanțial al acestui tip de lucrări ale artistului dimensionează lecțiile de morală, umorul său marcând meschinăria personajelor caricaturizate și dezvăluind nimicnicia măruntă și ascunsă a caracterului acestora.
În multe din desenele lui Łuczyński ,subiecte stranii populate de personaje având  o anumită sumbritate ,cromatica fulminantã și accentele de luminã și umbră-toate aceste elemente
amintesc de picturile suprarealiste pe care artistul le păstrează  în memoria sa.
     Cea mai mare colecție a operelor lui Łuczyński se află în colecția Muzeului de Istorie Modernă (Musée d’Histoire contemporaine) din Paris .Lucrările lui Łuczyński au fost prezentate în peste 380 de expoziții colective și în peste 130 de expoziții personane din polonia și din străinătate, ca de exemplu expoziția ”Satyr Sławomir Łuczyński”,din 2009, organizată la ”Galeria Twórców Galera” de la ” Muzeul Ziemi Lubuskiej” din Zielona Góra.
     Desenele sale au câștigat 62 de premii în diverse competiții internaționale și 47 de premii în competiții naționale. Pentru realizările sale artistice, Asociația Caricaturiștilor polonezi (SPAK ) l-a onorat de două ori cu Premiul ” Małym Erykiem ”(în 1998 și în 2000) și o dată cu Premiul ” Dużym Erykiem ”(în 2002). În 2001, ministrul polonez al Culturii și Patrimoniului Național i-a acordat medalia ”Pentru independența Poloniei și drepturile omului 13 XII 1981 – 4 VI 1989 .”