Vladimir Stankovski ( născut în 1965 în orașul Vrsac din Serbia ) este un grafician,illustrator,autor de benzi desenate și  caricaturist sârb. În calitate de designer grafic și  caricaturist, lucrează pentru revista politică săptămânală ”Vremea” din Belgrad. Revista  și-a stabilit reputația ca fiind una dintre cele mai  credibile  surse media din fosta Iugoslavie,  jurnaliștii  săi fiind  în mare parte citați de mass-media internațională.

Stankovski a publicat benzi desenate, caricaturi și ilustrații în zeci de ziare și reviste din fosta Iugoslavie și din întreaga lume. A ilustrat peste  douăzeci de cărți, fiind selectat la zeci de festivaluri și câștigând numeroase premii internaționale pentru caricatură și benzi desenate în Iugoslavia, Italia, Japonia, Bulgaria,Turcia, Brazilia, China, Coreea de Sud, Germania, Ciprul de Nord, Statele Unite și Serbia.

Lucrările sale au apărut  în ziare, reviste și site-uri web din SUA, Serbia, Italia, Spania, Cehia, Belgia, Germania, Slovenia, Japonia, Brazilia și alte țări.

În ultimii ani a lucrat pentru piața americană  pentru seria de caricaturi ”Snapshots”, care au fost publicate  în ziarele ”The Denver Post ”și ”Tampa Bay Times,

fiind concepute  pe ideile actorului,muzicianului și cronicarului umorist Jason Lava, din Los Angeles, precum și ilustrații, caricaturi și benzi desenate pentru alți editori americani.

Cele mai importante premii pe care le-a obținut au fost:  Premiul I la Prima Olimpiadă Internațională de Caricatură din China (China – 2007); Mențiune la Festivalul Internațional de Caricaturi de la Sao Paolo ( Brazilia-2007);Premiul I – Bienala Internațională de Caricatură ”Zâmbetul de Aur” de la Belgrad,cu tema „Tradiție și progres”(Serbia – 2008);Premiul II ”Silver Olive ” la Prima ediție a Concursului Internațional de Caricatură ”OLIVE” de la Kyrenia (  Cipru – 2008); Premiul II – la a 29-a ediție a Concursului  Internațional de caricatură ”Aydın Doğan” (Turcia – 2012); Premiul III – Concurs Internațional  de Caricatură ”Toleranța Universală” (Norvegia – 2013);Premiul I la Festivalul Internațional de Caricatură de la Knokke-Heist ( Belgia-2015);Premiul Special la a 19-a ediție a Concursului Internațional de Caricatură ”Don Quijote”de la Istanbul, cu tema ”Copilele mirese”(Turcia-2018).