O idee cu totul deosebită a avut d-l Radu Iaţcu atunci când a propus înfiinţarea ASOCIAȚIEI CULTURALE ARTĂ FĂRĂ FRONTIERE – SAUL STEINBERG, la RÂMNICU SĂRAT, având ca obiectiv principal promovarea de evenimente culturale cu și pentru artiști consacrați sau amatori din România și din afara granițelor.
Primul pas încununat cu succes, în cadrul Asociaţiei amintite, a fost făcut prin editarea unei superbe cărţi, dedicate celebrului caricatuist american SAUL STEINBERG originar din România, născut la Râmnicu Sărat. (Cartea a fost lansată în oraşul natal-iun.2018)

Cartea “SAUL STEINBERG-CARTooNS ANTHOLOGY COLLECTION”, semată de Radu IAŢCU-iatzco şi Ioan SEREDIUC (Ed. “Alexandria Publishing House, 2018, Suceava) constituie un omagiu de elevată ţinută artistică, adus artistului amintit, care este considerat unul “dintre cei mai mari artişti ai secolului al XX-lea”. Ciudat ni se pare faptul că în pofida celebrităţii artistului, este prea puţin cunoscut în ţara din care a provenit şi în care a trăit în anii tinereţii.

Cartea are o structură clară. După cuvântul introductiv, concis şi interesant, semnat de Cornel Udrea, urmează « SAUL STEINBERG-BIOGRAFIE- », un traseu existenţial inspirat ilustrat şi, în acelaşi timp, captivant prin conţinut. De la pagina 50 până la pagina 159, potenţialului cititor i se oferă spre vizionare cele mai semnificative caricaturi care, pe lângă buna dispoziţie, predispune la receptarea mesajului şi la meditaţie.

Exprimând deplina bucurie şi satisfacţie că în luna iunie 2018, când s-au împlinit 104 ani de la naşterea artistului, a avut loc la Râmnicu Sărat, un eveniment memorabil, anume lansarea cărţii prezentate sumar în materialul acesta, adresăm sincere felicitări realizatorilor acestei cărţi minunate, cât şi Centrului Cultural “Florica Cristoforeanu” din Municipiul Râmnicu Sărat pentru sprijinul financiar acordat.

Traian Gh. Cristea