Damir NOVAK s-a născut în localitatea Mali Mihaljevec, Croația, unde locuiește și astăzi. După absolvirea școlii secundare de catering în Ljubljana (Slovenia), a urmat o școală tehnică de pompieri, în Zagreb, capitala Croației.

Caricatura l-a preocupat încă din școala primară, continuând să facă desene umoristice și în perioada școlii secundare. Primele caricaturi le-a publicat în săptămânalul local „Međimurje” în 1982, care i-a publicat în continuare multe lucrări.

A continuat să publice caricatură în numeroase reviste din Croația (Slobodna Dalmacija, Feferon, Čvorak etc.), dar și benzi desenate, portrete, calendare etc.

Este membru al Asociației Caricaturiștilor din Croația încă din anul 1980.

A colaborat la ziare și reviste din străinătate și a obținut peste 40 de premii la concursuri,festivaluri și saloane internaționale de caricatură din Coreea, Croația, China, Siria, Italia, Austria, Canada, Macedonia, Iran și Turcia.

Ultimul său premiu l-a obținut în Muntenegru, la cel de-al 3-lea Festival Internațional de Caricatură, Kolasin 2018. Tema festivalului a fost „Muntenegru – Turism, munți și mare”, la eveniment participând peste 200 de caricaturiști din 41 de țări, cu un număr de peste 500 de lucrări.