Dariusz Dąbrowski – POLONIA

Dariusz Dąbrowski – născut pe 3 martie  1970 în Jarosław,Polonia, este caricaturist,ilustrator și restaurator de monumente de artă. În prezent trăiește și creează în Częstochowa,Polonia.

A început să deseneze încă de mic copil, de la vârsta de 3-4 ani.Satira și ironia i-au fost mereu aproape, astfel încât i-a fost ușor să  treacă la caricatură.

Debutează în caricatură în 1994.După o pauză de 15 ani, se întoarce în 2013  la vechea sa pasiune,caricatura,publicăndu-și lucrările în mai multe ziare și reviste din Polonia.

Opera sa este o vivisecție penetrantă a prezentului – nemilos, sincer și amuzant.Lucrările sale au fost făcute cunoscute  la multe  expoziții individuale și colective .

A participat la numeroasde saloane,festivaluri și concursuri de caricatură desfășurate pe întreg mapamondul : Belgia, Peru, Slovacia, Argentina, Brazilia, Macedonia, România, Franța, Serbia, Grecia, Germania, Mexic, Iran, Italia, Croația, Turcia, Portugalia. Este  câștigător al mai multor premii și distincții atăt în Polonia, căt și în străinătate: Argentina, Columbia, Croația, Macedonia , Norvegia, Serbia, Slovacia,România,Ucraina,Ungaria …

Zilnic, își publică lucrările pe pagina sa  Facebook.