Darko Drljevic este un caricaturist independent care s-a născut la 28 februarie 1962, în Kolasin, Muntenegru.Darko este Președintele Asociației caricaturiștilor din Muntenegru și al sucursalei Asociației Europene a Caricaturiștilor (FECO Muntenegru).

Darko Drljević este un caricaturist renumit și recunoscut pe plan mondial,fiind inclus în antologia mondială Cartoonists World Famous Această recunoaștere este confirmată de multe premii pe care le-a câștigat la nivel național sau mondial,odată cu participarea la numeroase expoziții,festivaluri și saloane de caricatură. Până acum, a obținut 144 de premii naționale și internaționale și a avut 55 de expoziții personale și peste 450 de expoziții colective.

A participat ,de asemenea, la numeroase tabere de pictură și caricatură, printre care: Zajecar, Krusevac, Vrsac, Danilovgrad, Zemun, Ploiești, Bușteni, Pula, Bijeljina, Istanbul…

Darko este fondator și editor al revistei de umor Tus și organizatorul primului festival internațional de desene animate din Muntenegru care a avut loc la Kolasin în 2007. Principalele activități ale artistului sunt pictura, ilustrația grafică, ilustrarea manualelor școlare, precum și filmele de animație. A publicat 5 cărți de proze scurte și povestiri.

În prezent lucrează ca editor de umor și animație la cotidianul Dnevne Novine. A publicat caricaturi în diferite reviste și cotidiane, precum și pentru canalele TV. Darko se ocupă și de teatrul de amatori. La festivalul teatrelor de amatori din Bijelo Polje, piesa Conekt a câștigat un premiu special pentru cel mai bun text original. Spectacolul a fost interpretat pe întreg teritoriul Muntenegrului, precum și în orașele Zagreb, Pula și Split din Croația. Locuiește și lucrează în Podgorica, capitala Republicii Muntenegru.