Abordând forme și tehnici clasice ale artei textile, Ioana Alexandra Sas militează pentru transpunerea prin materiale și utilizări contemporane, adaptate tehnologiei și necesităților actuale. 

„Sunt prea puţine expoziţii de acest gen şi prea puţini textilişti care reuşesc că se manifeste în văzul publicului, să se facă cunoscuţi. Eu sper că în timp va creşte numărul textiliştilor şi că arta textilă va intra cumva în rândul artelor ca şi sculptura, pictura sau ceramica”, spune Ioana Alexandra Sas.

Artista a mai explicat că  prin îmbinarea tehnicilor decorative cu tehnici plastice sau digitale designul textil devine mai mult decât tapiserie și imprimeu și se dezvoltă sub diferite forme, de obiect textil, miniatură textilă sau textile monumentale. Tânăra artistă este absolventă a Liceului de Arte din Baia Mare şi membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Baia Mare. Are la activ 14 expoziții colective, precum și  participări la numeroase tabere și simpozioane de artă, la concursuri și olimpiade.