Luni, 8 octombrie 2018, la sediul The World Bank din București a avut loc vernisajul expoziției de acuarelă „Feelings” semnată de artistul plastic Corneliu Drăgan-Tărgoviște. În cadrul expoziției ce se va desfășura pe parcursul a 3 luni (octombrie – decembrie), au fost prezentate un număr de 128 de lucrări, distribuite pe cele două etaje ale instituției.

Expoziția a fost prezentată de Luiza Barcan, reputat istoric și critic de artă, care a ținut să menționeze ca evenimentul de la The World Bank, are loc la puțin timp după ce Corneliu Drăgan-Târgoviște a fost recompensat cu Premiul de Excelență la Expoziția Internațională – Premiul Tlaloc – desfășurată la Muzeul de Acuarelă al Statului Mexic din Mexico City.
Același Premiu de Excelență recompensează munca acuarelistului și în cadrul primei ediții a Expoziției Universale de Acuarelă ce va avea loc în luna noiembrie la Xishi Grand Theatre, din Zhuji, China.

Născut pe 3 martie 1956 în Bucureşti, Corneliu Drăgan-Târgovişte este un acuarelist recunoscut la nivel naţional şi internaţional, din 2013 fiind membru al Societăţii de Acuarelă din Birmingham. A făcut studii libere de pictură cu maestrul Horea Cucerzan şi desen cu sculptorul Iorgos Iliopolos. Corneliu Drăgan-Târgovişte a avut numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în ţară, cât şi în străinătate, având lucrări în colecţii particulare şi de stat din: România, Israel, Franţa, Germania, Turcia, Spania, Federaţia Rusă, Statele Unite ale Americii, Elveţia, Cehia, Belgia, Olanda, Brazilia, Mexic, China, Marea Britanie.

”Artist total dedicat menirii sale, Corneliu Drăgan Târgovişte se manifestă acum, în peisajul artistic contemporan, într-o singură tehnică: acuarela. Până a se hotărî că acesta-i este drumul de urmat, el a trecut prin diferite etape ce au presupus căutări, provocări, tatonări ale stilului şi, în final, desoperirea tehnicii care să-i corespundă întru totul temperamentului dar şi tipului de mesaj adresat privitorului.

Corneliu Drăgan Târgovişte se manifestă cu sinceritate şi dăruire în arta noastră contemporană ca un pictor al reveriei şi al nostalgiei, capabil să privească tot ceea ce-l înconjoară cu un ochi atent, mereu îndrăgostit de armonie. Echilibrul dintre natură şi cultură rămâne nealterat în acuarelele sale, iar realitatea surprinsă de artist se transfigurează, primind patina caldă şi evocatoare a timpului ce se scurge necontenit”. (Luiza BARCAN,  critic și istoric de artă)