Expoziția de ceramică “Memento” –  a artistului Emil Cassian Dumitraș va avea vernisajul joi, 25 octombrie 2018 la 18:00 – 21:00 la Muzeul De Artă Târgu Jiu, eveniment organizat de Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.
Prezintă criticul de artă Pavel Șușară
Intrarea liberă.

Emil Cassian-Dumitraş s-a născut la 22 august 1983, la Sângeorz-Băi. În anul 2006 a absolvit Universitatea de Arte Plastice şi Design „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, Departamentul ceramică/sticlă/metal, iar în 2008, studiile de masterat cu specializarea Sculptură. A fost premiat la diferite expoziții din țară și de peste hotare.Emil Cassian Dumitraș s-a născut la 22 august 1983, la Sângeorz-Băi.

Expoziții personale:
2008 – Cer din lut, Galeriile Uniunii Artiștilor Plastici, Târgu Mureș;
2011 – Ceramică marca Emil Cassian Dumitraș, Galeria Frezia, Dej.

Expoziții de grup:
2007 – Stompan, Bistriţa;
         – Galeria de artă, Iaşi; 
2008 – Galeria Alternativ, Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud;
2009 – Galeria Uniunii Artiștilor Plastici din România, Deva;
         – Galeria RAKU25, Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud;
2013 – Simpozionul de Artă Contemporană artFORest No limit, Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi, Bistrița-Năsăud.

“Dacă ai suficientă răbdare, asta însemnând o așteptare de ore, zile, săptămâni poți să regăsești fărâme din tine în cele mai surprinzătoare și stranii forme, fie că ai norocul să vezi unul dintre stâlpii împovărați de argilă, fie lemnul ars, atins de un violent gest de metal, ori o gheară care amplifică purificarea dată de foc.
O purificare ce încearcă să se opună înstăpânirii deșertului.
Forme și culori întrezărite prin desimea unui văl care pe noi ne face să umblăm în întuneric. Gestul la care suntem îndemnați este de a sălta cât de puțin vălul și de a avea curajul de a ne recunoaște în ceea ce vedem. Sau măcar de a-l recunoaște pe artist.” (Marin Mălaicu Hondrari)