UNIUNEA ARTIŞTILOR PLASTICI DIN ROMÂNIA – FILIALA IASI ARE PLĂCEREA DE A VĂ INVITA SĂ VIZITAȚI EXPOZIȚIA DE PICTURĂ – ,,CONEXIUNI” SEMNATĂ DE ARTISTUL VIOREL VASILIU

VERNISAJ: 22 AUGUST 2018, ORA 18:00
PREZINTĂ CRITICUL DE ARTĂ : PROF.UNIV. DR. MIHAI PĂSTRĂGUȘ
MOMENT ARTISTIC : POETA CORINA MATEI GHERMAN
SOPRANA MARINA PORUMB

EXPOZIȚIA VA FI DESCHISĂ ÎN PERIOADA 20-30 AUGUST 2018

GALERIA DE ARTĂ „TH. PALLADY”
STR. ALEXANDRU LĂPUȘNEANU, NR 7-9, IAȘI

          Pictor Viorel Vasiliu

 

”Vin dintr-o profesie de inginer din domeniul instalaţiilor, unde am facut performanţă peste 43 de ani, iar cea de-a doua structură afectiva  a mea a fost întâlnirea cu arta, mai bine zis întâlnirea cu culorile, când ceea ce putea fi un hobby de sâmbătă seara spre duminică, aproape de peste trei decenii, a devenit pentru mine în momentul de faţă o pasiune de nestăvilit.  Ca autodidact, pănă la admiterea mea ca student al Universităţii de Arte “George Enescu” Iaşi, nu am cunoscut aproape nimic despre armonii cromatice, contraste, teoria complementarelor etc., am pictat folosind o paleta de color pure, pe care le-am combinat numai prin instinct şi sentiment, folosind vibraţia acordului interior.
     Am pictat cu sufletul, cum spunea mai demult marele nostru pictor Stefan Luchian. Am avut şi am o comunicare afectivă de armonizare, de întelegere şi interpretare a naturii, a culorilor mai bine zis, florile din grădina proprie, piesajele, etc. exercită asupra mea o fascinaţie cu totul aparte, îmi stârnesc simţurile, producându-mi o încărcare empatică cu efecte pozitive. Tocmai de aceea iubesc pictura cu patimă, dragostea pentru ea este mai presus de mine şi pot spune ca ea este cea care mă controleaza  pe mine şi nu invers. 
     Acordurile, dar şi contastele mele picturale, au fost puse în evidenţă şi apreciate în cadrul unor participări expoziţionale a artiştilor în expoziţii de grup,  în cadrul unor Concursuri şi Festivaluri Naţionale şi Internaţionale.”