EXPOZIȚIA DE PICTURĂ ȘI GRAFICĂ A ARTISTEI PLASTICE CĂTĂLINA CODREANU

Expoziția de pictură și grafică a artistei plastice Cătălina Codreanu este  deschisă în perioada 9 octombrie – 22 octombrie 2018

Cătălina CODREANU – pictor, grafician, designer. Sa născut la 12 iulie 1955, în Galaţi. A absolvitAcademia deArte „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti,secţia Creaţie vestimentară, promoţia 1989. Între anii 1989-1992 a lucrat ca designer vestimentar la CENTROCOOP, iar din 1992 funcţionează ca profesoară deEducaţie Plastică la ŞcoalaGimnazială nr. 71 „Iovan Ducici” dinBucureşti. Este membră aU.A.P.R. din 1994.

Expoziţii personale:

Bucureşti (2006,GaleriaGalateca, grafică; 2009,Galeria Galateca, grafică; Galeria Simeza, pictură). Participări la expoziţii colective: 1986, Salonul MunicipiuluiBucureşti, Muzeul Naţional de Artă, pictură; 1988, Concursul de Creaţie VestimentarăHerculane; 1990, Gala de Creaţie Vestimentară UCECOMConstanţa; 1992, Expoziţia „Flori în grafica românească contemporană”; 1993, Expoziţia „Flori în pictura românească contemporană”, Bucureşti; 1994, Expoziţia „Flori în grafica românească contemporană”, Bucureşti; 1996, Expoziţia republicană de grafică, Bucureşti. A realizat ilustraţia la monografia „Ucraina” de Guido Boecken (Belgia, 2004).

 Distincţii:

A primit mai multe premii ca profesor de specialitate la concursuri internaţionale organizate pentru elevi în Japonia (1996, 1997, 1998, 1999, 2004) şi Polonia (2003). Are lucrări în colecţii particulare din România, ca şi din Anglia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Grecia, India, Israel, Japonia şi S.U.A.

Atât în pictură cât şi în grafica de până acum, Cătălina Codreanu a pendulat între realism şi expresionism.Adesea răzbat în creaţia sa şi ecouri ale gramaticilor suprarealiste şi abstracte, după cum se observă şi alunecări în fantastic şi oniric. În pictură a imortalizat aspecte urbanistice ale unor metropole prin care a trecut, manifestând interes pentru redarea specificului arhitectural, pentru punerea în evidenţă a unor elemente de detaliu stilistic. Peisajele sale urbane se desfăşoară uneori pe spaţii întinse, ce se pierd în adâncimea tablourilor, alteori imaginile reţin doar un grup de clădiri sau un singur edificiu. Totul scăldat într-o lumină binefăcătoare, în care se simt frumuseţea locurilor, optimismul şi palpitul vieţii. Culorile sunt proaspete, expresive, strălucitoare, aşezate în armonii muzicale. În grafică, temele dezvoltate ţin maimult de-oabordare filozofică a acestora.