La Galeriile „Alfa” ale Muzeului de Artă va avea loc joi, 6 septembrie 2018, ora 17.00, vernisajul expoziţiei de pictură şi sculptură a artiştilor plastici Ilie Cioarta şi Rita Schuerweghs – Lumini în negura vieţii.

Sculptoriţa belgiana Rita Schuerweghs, provenind dintr-o familie cu preocupări artistice, expune din 2017 alături de plasticianul Ilie Cioarta în România; cu o bogată activitate expoziţională în Belgia, artista realizează opere de factură conceptuală.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, membru al celebrei promoţii 1967, plasticianul Ilie Cioarta a fost prezent la majoritatea expoziţiilor oficiale din România în perioada 1968-1990, precum şi în cadrul unor simpozioane de pictură organizate în diverse locaţii din ţară în perioada 1990-2018.

După 1990 expune mai mult în afara României – Italia, Franţa, Belgia. Dezvăluind un univers interior frenetic, lucrările lui Ilie Cioarta se remarcă, printre altele, prin lipsa totală de inhibiţie în folosirea culorilor şi a valenţelor lor expresive.

Expoziţia va fi deschisa publicului până la jumătatea lunii octombrie.