16.01-03.02.2019

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale și cu ocazia celebrării a 130 de ani de la trecerea în neființă a lui Mihai Eminescu, proiectul Eminescu în artele grafice contemporane – 130  ani explorează rolul operei eminesciene în creația artiștilor vizuali din România.

Expozitia „Eminescu in artele grafice contemporane – 130 ani” prezinta atat o selectie de opere de arta inspirate de scrierile lui Eminescu cat si o selectie de editii ale operelor lui Eminescu (unele bibliofile) ilustrate de artisti romani.

Producator: PostModernism Museum, curator Cosmin Nasui
Partener si gazda: Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Str. Londra nr. 39, Bucuresti

Expozitia reuneste lucrari de grafica dedicate creatiei eminesciene semnate de artistii: Nicolae Alexi, Aurel Bulacu, Constantin Baciu, Mircia Dumitrescu, Ligia Macovei, Tiberiu Nicorescu, Ion Panaitescu, Vasile Socoliuc, Done Stan, Mihu Vulcanescu si ilustratii de grafica de carte.

Proiectul  ”Eminescu in artele grafice contemporane – 130 ani” are si o componenta de cercetare a semnificatiei specifice acordate poetului national in functie de perioadele istorice si politice in domeniile artelor vizuale.