Librăriile Alexandria din Bistrița  vă invită la vernisajul expoziției personale a artistului plastic LUCIAN DOBÂRTĂ, intitulată ”4 tine LuciD (de la Sofia la Bistrița – metafore vizuale ” .,care  va avea loc la Palatul Culturii din Bistrița, în ziua de vineri, 30 noiembrie 2018 ,orele 11.

Concomitent cu vernisajul voa avea loc lansarea volumelor ”Conexiuni-31 de poeți români”editura NOSA NOSTRA 2018,Istanbul și ”Cuvintele care ating timpul”,editura NOSA NOSTRA,Bistrița.

Moderatori:Dorel Cosma și Cezar Petru Căilean

Născutla Teiuș în data de 29 ianuarie 1959 Lucian Dobârtă (LuciDo) a studiat Liceul de Artă, Târgu-Mureş.Este un pasionat colecţionar de imagini ,avănd stocate și arhivate milioane de imagini din toată lumea, de la opere de artă la fotografii de artă şi fotografii de presă. Îi place muzica şi lucrează ajutat de un fond muzical, care îl ajută să se concentreze.

Lucrările grafice ale lui Lucian Dobârtă  sunt lucrări care poartă mesaje și pot fi socotite ca o combinație savantă între caricatură şi fotografie, un insolit experiment vizual făcut cu dăruire și migală de un artist care și-a făcut un mod de viaţă şi un crez din realizarea lor. Sunt așa cum le denumește artistul niște „metaforisme” care deopotrivă bucură ochiul și provoacă la contemplare.

La elaborarea lucrărilor sale ,Lucian Dobârtă folosește foarte mult calculatorul și posibilitățile pe care acesta le oferă prin programe specializate pentru a face diverse mixaje, subtile și încântătoare, care apoi se transformă în creație.

Artistul ar putea fi denumit ca fiind un artist postmodernist, deconstructivist, în sensul că „lucrează” folosind ca bază de plecare unele opere aparținând marilor artiști ai picturii clasice și moderne.