Muzeul Național de Artă Contemporană prezintă între 6-16 septembrie 2018 expoziția „Pierderea Iernii”, a artistei Lynn Cazabon (SUA).

Vernisaj: joi, 6 septembrie, ora 19:00
Perioada de vizitare: 7-16 septembrie
Muzeul Național de Artă Contemporană, Etajul 4,București

Cazabon este câștigătoarea apelului Re-Constructing MNAC 2018, ce i-a oferit o rezidență de trei luni la muzeu pentru a realiza proiectul comunitar cu ajutorul rezidenților bucureșteni, colaboratorilor locali precum și în huburi comunitare.

Pierderea iernii este o arhivă cu amintiri despre iarnă, realizată cu ajutorul memoriei individuale care oferă detalii despre schimbările climatice întâmplate pe parcursul unei vieți. În luna iulie, Cazabon a înregistrat mai multe amintiri despre iarnă în diferite spații din București, dar și la MNAC, oferindu-le participanților în schimbul amintirii o înghețată LA STRADA.

Ulterior, a colaborat cu sculptorul în gheață Iulian Tănase (Ice Events) pentru realizarea unor sculpturi de gheață unice, reprezentând frânturi vizuale din amintirile hibernale. Ele sunt subiectul noii sale lucrări video, MELT. Proiectul este disponibil și online: http://pierderea-iernii.ro.

Lynn Cazabon este un artist care creează folosind o diversitate de medii și metodologii, inclusiv fotografie, video, audio, web, aplicații mobile, instalare și artă publică. A primit diploma de licență de la Academia de Arte Cranbrook și de la Universitatea Michigan, iar în prezent este profesor asociat de artă la Universitatea din Maryland, Baltimore County.

 Munca ei a fost prezentată atât la nivel național, cât și internațional, în muzee și galerii, ca artă în spațiul public, în expoziții solo și de grup, prezentate în cadrul WRO Art Center (Wrocław, Polonia), Govett-Brewster Art Gallery (New Plymouth, Noua Zeenlandă), The Mattress Factory (Pittsburgh, SUA), Artists Space (New York, SUA), Hallwalls Contemporary Arts Center (Buffalo, SUA), Schroeder Romero Gallery (New York, SUA), Atlanta Contemporary Art Center (Atlanta, SUA), cât și în cadrul programului Art in Embassies. A primit grant-uri și fellowship-uri din partea Puffin Foundation, Maryland State Arts Council, Fulbright Scholar Program, Trawick Foundation, the Greater Baltimore Cultural Alliance, Franklin Furnace Archives, The Camargo Foundation, MacDowell Colony și Yaddo. Cazabon trăiește în Baltimore, Maryland, SUA, unde este profesor în cadrul departamentului de artă la Universitatea din Maryland, Baltimore.