Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” și Uniunea Artiștilor Plastici din România vă invită sâmbătă, 4 august 2018, de la ora 18.00, în galeria Cuhnia a Palatului Brâncovenesc, la vernisajul expoziției ”Stâlpi și stâlpnici”semnată Laurențiu Mogoșanu.
Curator: Luiza Barcan

O temă ne mai abordată în arta contemporană, cea propusă astăzi de Laurențiu Mogoșanu trimite fără echivoc la mărturisirea în forme extreme a credinței în Hristos și la asceză ca nimicire de sine și condiție a mântuirii, reunind în spațiul brâncovenesc al Galeriei „Cuhnia” portretele stilizate ale anahoreților stâlpnici din primele secole creștine. Ei sunt legați aproape organic de instrumentele supliciului lor auto-impus, învecinându-se, într-o expunere gândită aproape scenografic cu alte chipuri de martiri, dintre care n-ar fi putut lipsi cele ale Sfinților Brâncoveni cărora, în felul acesta, sculptorul le aduce cuvenitul omagiu.
Laurențiu Mogoșanu și-a asumat într-un prezent aproape total secularizat o reîntoarcere în epocile aurorale, când artistul se manifesta doar ca un vas ales prin care trecea, zidind, pictând ori sculptând, Însuși Harul divin.
                                                                                                                                                                                                    Luiza Barcan

Expoziția, deschisă la galeria Cuhnie a Palatului Brâncovenesc, poate fi vizitată în perioada: 
                    4 – 30 august 2018
Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” Mogoșoaia este o instituție subordonată Primăriei Municipiului București.