Muzeul de Istorie și Cultură a Evreilor din România și artista Rita Șapira Șain au plăcerea de a vă invita la vernisajul expoziției eveniment ”Toda Raba, Rita!”,  marți 21 august 2018, ora 12, în str Mămulari, nr 3, București.

Doamna Rita Șapira a donat Federației Comunităților Evreiești din România, respectiv Muzeului o serie de șase lucrări de sculptură. Cu această ocazie deschidem expoziția ”Toda raba, Rita!” (Mulțumim, Rita!), pe simeze putând fi admirate în premieră la muzeul nostru, printre deja celebrele lucrări de sculptură și tapiserie și câteva desene ale artistei.

Expoziția va fi deschisă publicului timp de o lună.

Intrarea este liberă

Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Rita Shapira, sculptor cu mare recunoaștere internațională, a urmat cursurile Academiei de Artă din Bucureşti, unde a studiat sculptura cu maestrul Medrea. Apoi, în 1972 a emigrat în Israel. Ca artist, a participat la majoritatea expozițiilor de sculptură şi artă decorativă din România. Operele sale fac parte din colecții private aflate în țări precum Canada, Mexic, Statele Unite, Elveția, România şi Israel.