În perioada 3 septembrie – 1 octombrie 2018, Galeria de artă DANA invită publicul iubitor de artă la expoziția de pictură „Dintr-o suflare ” semnată de către artistul TRAIAN MOCANU.

Vernisajul va avea loc luni, 3 septembrie, orele 18.00, str. Prof. Cujbă, nr. 17- Iași, iar în deschidere vor vorbi conf. univ. dr. EMANUELA ILIE și criticul de artă MARIA BILAȘEVSCHI. În cadrul evenimentului va avea loc un scurt moment muzical susținut de către formația Transfer Maxi Band.

Obişnuindu-ne cu picturi abstracte de mari dimensiuni, artistul a ales ca de această dată pânzele să fie intercalate graficii, pentru a crea o atmosferă subtilă şi plină de simboluri. Desenul este pentru acesta o „muzică a memoriei”, muzică a straturilor abisale ce continuă visul interior, fantasticul apărând ca o imanență a realului care introdus ȋn anumite contexte se irealizează. Elementele reale, sau care par vag familiare funcționează ca simboluri incorporând nostalgii sau contradicții existențiale. Traian Mocanu pare că derulează filmul unei munci desfăşurate ȋn singurătatea eremită a atelierului, conturând profilul unui artist care explorează autonomia expresivă a liniei, care dă astfel contur unui univers oniric ȋntr-o „zidire de imagini”. (Maria Bilaşevschi)

Traian Mocanu s-a născut pe 26 august 1954,la Iași.A absolvit Institutul de Arte ”N.Grigorescu” din București în 1977,iar din 1990 este membru U.A.P.Este directorul Școlii de Arte din Iași.Are peste 30 de expoziții personale vernisate în București,Iași,Chișinău,Augsburg,Halle,Lisabona,Paris,New York,Totonto și peste 60 de participări la  expoziții de grup,în țară și străinătate.Poet,pictor,cronicar plastic,editor de jurnale,Traian Mocanu are o carieră încununată de numeroase premii,între care Premiul UAP pentru pictură și Premiul de excelență UAP.Are lucrări în colecții particulare în Franța,Grecia,S.U.A.,Canada,Israel,Italia,Mexic,Anglia ,Turcia,Suedia și, firește România.