Vă așteptăm la vernisaj!
Azi, 20 noiembrie 2018, la orele 17:00.

 

Conceptul artistic referitor prezentului ansamblu expozițional are in vedere un studiu asupra ipostazelor privirii și nșsterii acestora. Trecerea de la o reprezentare apropiată realității, la o reprezentare abstractă, are scopul de a permite privitorului înțelegerea procesului de aprofundare a realității și a distorsionării subiective a acesteia. „Ochii aceștia nu mint! Doar de câte ori v-am spus că greșeala voastră de bază constă în faptul că nu apreciați la justa lor valoare importanșa ochilor omenești. Înțelegeți, limba poate să ascundă adevaărul, dar ochii – niciodată!”, scrie Mihail Bulgakov, în „Maestrul și Margareta”, unul dintre romanele preferate ale Cezarei Moraru și unul dintre citatele care au inspirat-o în realizarea lucrarilor.

„În timp ce toate simțurile au calitatea de a percepe, numai ochiul știe să și transmită. Prin fascinantul proces al privirii, suntem capabili să pătrundem în profunzimea ființelor vii. Extazul, frica, ura sunt doar câteva dintre stările care sunt imediat resimțite de către ochiul uman, acesta luând câte un aspect autentic pentru fiecare trăire. Nu numai că ochii trimit uneori semnale mai puternice decât ceea ce spunem, ei pot fi, de asemenea, la fel de informativi ca întreg restul feţei noastre la un loc.
Conceptul artistic referitor prezentului ansamblu expozițional, are în vedere un studiu asupra ipostazelor privirii și nașterii acestora. Trecerea de la o reprezentare figurativă la o reprezentare abstractă, are scopul de a permite privitorului înțelegerea procesului de aprofundare a realității și a distorsionării subiective a acesteia.” (Maria Bilașevschi –  critic de artă )

”În timp ce toate simțurile au calitatea de a percepe, numai ochiul știe să și transmită. Prin fascinantul proces al privirii, suntem capabili să patrundem în profunzimea ființelor. „Extazul, frica, ura sunt doar câteva dintre stările care sunt imediat resimțite de către ochiul uman, acesta luând câte un aspect autentic pentru fiecare trăire. Nu numai că ochii trimit uneori semnale mai puternice decât ceea ce spunem, ei pot fi, de asemenea, la fel de informativi ca intreg restul feței noastre la un loc” ( Cezara Moraru)